Fyrede Nokia-folk er fattede og klar til nye job

De 950 fyrede Nokia-medarbejdere forvandlede sig med et slag fra kolleger til konkurrenter, da Executive Vice President Mary T. McDowell på et fællesmøde i onsdags orienterede dem om, at virksomheden lukker sin udviklingsafdeling i København inden udgangen af 2012.

På et tidspunkt, der allerede er plaget af ingeniørarbejdsløshed, skal de tidligere kolleger nu ud og kæmpe om de samme job.

Portfolio Manager Claus Olsen, der har været i udviklingsafdelingen for 'Mobile Phones' de seneste ni år, var allerede på udkig efter et nyt job:

»Lukningen var ventet, fordi vi ingen danske topchefer har tilbage. Jeg har allerede ansøgninger ude, fordi jeg havde en klar forventning om, hvor det bar hen,« siger Claus Olsen.

Det ligger ham ikke fjernt at søge ud over landegrænserne, hvis det kniber med at finde job herhjemme:

»Jeg kunne godt bliver fristet til at flytte til Ulm i Tyskland, (hvor Nokia har en udviklingsafdeling, red.) og har allerede nævnt det for min kone. Nokia er en global virksomhed, og jeg har tit været på forretningsrejse til Ulm. Selvfølgelig er det et stort skridt, men vi er parate til det. Hellere det end at stå med håret i postkassen om to år,« siger han.

Henrik Frengler, senior manager og chef for 'Mobile Phones', kalder meddelelsen 'trist', og kan godt følge Claus Olsens tankegang:

»Det kunne være en mulighed at ride stormen af ved at tage et par årti i udlandet. Måske er det det, man skal gøre,« siger Henrik Frengler.

I første omgang vil han dog søge job her inden for ledelse, som er det, han har beskæftiget sig med, selv om han oprindeligt er uddannet svagstrømsingeniør.

»Jeg beskæftiger mig med mennesker og generel ledelse, så det vil jeg gerne fortsætte med. Nu skal jeg lige fordøje det her, og så skal jeg videre,« siger Henrik Frengler, som hæfter sig ved den ugunstige jobsituation for ingeniører for øjeblikket:

»Generelt er ledigheden et problem, og det er ikke sjovt at se, hvordan produktudvikling bliver overført til Kina. Den trend er mere utryg - hvornår stopper den. Hvornår skal vi alle sammen sælge vores huse og flytte til udlandet,« siger han.

Det aktuelle ledighedstal fra Ingeniørernes A-kassse er netop nu 4,3 pct., hvilket svarer til, at 2.008 er uden job. Forudsætter man, at 950 Nokia-medarbejdere har ingeniør eller ingeniørlignende uddannelse, så vil fyringen rent faktisk føre til en stigning på 0,8 procentpoints til 5,1 pct.

Brancheforeningen Itek mener dog ikke, at de fyrede Nokia-ingeniører har grund til at frygte for fremtiden, understreger direktør Tom Togsverd:

»Der har altid været rift om Nokia-folk, fordi de er kendt for at have de faglige kvalifikationer i orden.«

Ifølge Nokia skyldes lukningen en ny strategi om at lægge udviklingsafdelinger sammen. Men hvorfor netop udviklingsafdelingen i København bliver ramt står ikke klart.

Fakta: Fyringsrunder i teleindustrien

Motorola, 2008: 260 afskediget, da mobiltelefonudviklingen i Aalborg blev lukket.

Nextwave, 2008: 31 fyret, da den danske afdeling for udvikling af mobil-tv blev lukket.

Nokia, 2009: 100 udviklere af mobiltelefoner fyret i København.

Texas Instruments, 2009: 75 afskediget, da afdelingen for GSM, GPRS og Edge i Aalborg lukker. Forinden havde flere søgt væk selv.

RTX, 2009: 44 medarbejdere afskediget i to fyringsrunder.

RFS Danmark, 2009: De sidste 40 udviklere fyret, da virksomheden lukkede udviklingen af komponenter til mobilnetværk i Hillerød.

Polycom, 2009: 23 medarbejdere fyres som følge af finanskrisen.

Ericsson, 2010: 200 fyret, da ADSL-udviklingen i Diax i Struer lukker.