Fynske robotter skal bekæmpe coronavirus i Kina
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fynske robotter skal bekæmpe coronavirus i Kina

Illustration: UVD Robots

Kinesiske hospitaler kæmper i disse uger med at holde antallet af smittede med den dødelige coronavirus nede. Derfor er det afgørende, at hospitalsstuer desinficeres effektivt, uden at hverken sundheds- eller rengøringspersonale bliver udsat for smitten.

Lige netop det har den fynske robotvirksomhed UVD Robots specialiseret sig i med deres selvkørende UVD-robot. Den fungerer ved, at ultraviolet lys med en bølgelængde på 254NM (UV-C) ødelægger strukturen i arvematerialet i virus, bakterier og andre sygdomsfremkaldende mikroorganismer.

Det har ført til en ny ordre på et tocifret millionbeløb til Kina, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Køberen af robotterne er Sunay Healthcare Supply, og aftalen blev underskrevet i dag i Odense. Administrerende direktør for den kinesiske virksomhed Su Yan siger ifølge meddelelsen:

Selvkørende robotter fraUVD Robots skal nu bekæmpe coronavirus på kinesiske hospitaler. Illustration: UVD Robots

»Vi har screenet verdensmarkedet for de bedste teknologier til at bekæmpe coronavirussen, og vi kan se, at den danske UVD-robot er de andre teknologier overlegen. Vi er glade for på meget kort tid at have indgået en forhandleraftale om enerettigheder til at levere UVD-robotterne i Kina. Begge parter har arbejdet intenst på at få igangsat leverancer af robotter til kinesiske hospitaler.«

Sunay Healthcare Supply har kontakt til mere end 2.000 kinesiske hospitaler.

Udvikling baseret på privat-offentligt samarbejde

De første robotter i denne uge blevet sendt til en række hospitaler i Kina, og i de kommende uger vil et større parti blive sendt af sted. UVD Robots vil nu sætte ekstra mandskab i produktionen af desinfektionsrobotter.

UVD-robotten baserer sig på teknologi udviklet af Blue Ocean Robotics og Odense University Hospital (OUH). Siden introduktionen i 2018 er robotten kommet på markedet i 40 lande og solgt til hospitaler og sundhedssektoren i Asien, Europa og USA.

Der er ingen risiko for mennesker i forbindelse med brugen af robotten. Den er selvkørende og bygget til at indgå i miljøer med mange mennesker og forhindringer.

I Danmark bliver robotten brugt på Sygehus Sønderjylland og på Odense Universitetshospital.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten