Fusion mellem rådgiverfirmaer skaber 100 ingeniørjob i 2017

Flere artikler fra danske medier reporterede i går om fusionen af to af de største rådgivende ingeniørvirksomheder i landet.

Nyheden har dog ikke kun indflydelse på avisoverskrifter, men kan også have stor betydning for arbejdsøgende ingeniører. Fusionen vil nemlig medvirke til vækst – også blandt medarbejderstaben, fastslår administrerende direktør for Niras, Carsten Toft Boesen.

»Vi har ambitioner om vækst på 10-15 pct. om året. Derfor håber vi, at denne fusion gør os til en endnu mere attraktiv virksomhed for ingeniører og kunder. Mit bud vil være, at vi ansætter omkring 100 ingeniører i 2017,« fortæller Carsten Toft Boesen.

Søg job i rådgiverbranchen

Fordelen ved fusionen er blandt andet, at det tiltrækker både nyuddannede og erfarne ingeniører, fordi mulighederne for arbejdsopgaver forøges. Det mener Carsten Toft Boesen:

»Vi kan som rådgivere blive et mere naturligt valg til store projekter. Og vi får flere højtkvalificerede personer, som kan dele ud af deres viden og erfaring til kunder samt deres kolleger. Det er det, som vores ingeniører fremhæver som værende særligt positivt ved fusionen.«

Det nordiske marked skal erobres

Sammensmeltningen af de to virksomheder styrker dem som aktører på rådgivermarkedet, fremhæver direktøren.

»Vi kommer til at satse på at bygge op omkring fælles projekter som at udvikle vores markedsandel og faglighed. Det vil fx være byggerisektoren og det nordiske marked,« forklarer Carsten Toft Boesen.

Det vil især sige, at infrastrukturprojekter bliver opprioriteret.

»Med fusion bliver vi stærkere inden for byggeri, hvor vi specielt vil fokusere på at forstærke vores anlægsben – altså infrastrukturprojekter som veje, havne og jernbaner. Vi kommer til at lægge mere kraft i at udvide i de nordiske lande som Norge, der oplever mange investeringer i øjeblikket,« uddyber han.

Ganske vist er det allerede et fokusområde nu, men fusionen giver anledning til at få flere ekspertisefelter i særklasse og større finansiel styrke, som begge understøtter fremtidig vækst.

Fusion først på plads i 2017

Før at virksomhederne kan slå pjalterne sammen skal fusionen imidlertid godkendes af både Erhvervs-, Civil- og Konkurrencestyrelserne. Faktisk skal medarbejderne i Niras, som i dag ejer en tredjedel af virksomheden, også først godkende sammensmeltningen af de to rådgivende kæmper. Således kommer fusionen ikke til at blive ført ud i livet før andet halvår af 2017 ifølge Carsten Toft Boesen.

Han sætter sig i direktørstolen, mens Jesper Malind, der har været administrerende direktør for Alectia, har fået et endnu ukendt arbejde uden for branchen.

»Vi er pavestolte af projektet er lykkedes, og at vi har fået enderne til at mødes,« sagde en glad Carsten Toft Boesen i går til Ingeniøren.

Læs artiklen her

De to ingeniørvirksomheder omsatte tilsammen for næsten nøjagtig to milliarder kroner i 2015, mens begge firmaer ligeledes er vokset gennem de seneste år. For Alectias vedkommende skete det blandt andet ved at opkøbe 11 mindre virksomheder i perioden fra 2005 til 2011. Navnet Alectia kom først til i 2008.

Indtil da var virksomheden kendt som Birch & Krogboe, efternavnene på de to ingeniører, der stiftede virksomheden i 1912.

Alectia arbejder med rådgivning inden for især byggeri, men har blandt andet også ekspertise inden for ledelse, arbejdsmiljø, klimatilpasning og energieffektivisering.

Niras rådgiver blandt andet inden for byggeri, forsyning, energi og udviklingsbistand

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten