Fuldautomatisk solcellefabrik i København skal bygge verdens største solcellepaneler

Med et prisvindende verdenspatent i bagagen vil den lille Frederiksberg-baserede teknologivirksomhed, Racell, etablere landets første fuldautomatiserede solcellefabrik i København.

Den trecifrede millioninvestering vil muligvis kunne trække dansk solcelleindustri frem fra vindmøllernes skygge, oplyser dagbladet Børsen.

»Vi starter med en mindre produktion i 2010, og i 2011 åbner vi en helt ny og større fabrik på mellem 5.000 og 10.000 kvadratmeter,« siger Racells grundlægger og indehaver, Yakov Safir, til Børsen.

Navnene på de solcellefabrikkens kommende institutionelle og industrielle investorer holder Yakov Safir indtil videre for sig selv. Men ifølge Børsen bliver virksomheden 100 procent danskejet.

I dag har Racell godt en halv snes medarbejdere, men Yakov Safir regner med at have mere end 100 ansatte i løbet af 2010 og betydeligt flere, når den store fabrik åbner i 2011 med en årlig produktionskapacitet på op til 120 MW.

Racells patenterede teknologi betyder, at de kan producere solceller større og billigere end tilsvarende løsninger på markedet i dag.

Racell har bl.a. projekteret DR-Byens solcelleanlæg og har udviklingsprojekter kørende med både Velux, Grundfos og Danfoss.

Rettet: Artiklen er rettet, så der nu, som rigtigt er, står, at der bliver tale om en trecifret million-investering.

Emner : Solceller
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Altid rart at se nogle danskere som kan og tør.

Racells patenterede teknologi betyder, at de kan producere solceller større og billigere end tilsvarende løsninger på markedet i dag.

Hvad er det at de har patenteret?

Vh Troels

  • 0
  • 0

Disse fantast ideer har vi vist hørt om før. En række firmaer har allerede tabt mange penge på projekter med Yarkov Safir.

El-firmaet Alliance etablerede i 1988 en fabrik, Soltec A/S, der skulle producere solceller, og Yarkov Safir var forskeren med den tekniske indsigt. Soltec gik desværre konkurs efter stor uenighed.

Derefter startede han det samme stunt sammen med Gaia Technologies. Resultatet kan læses her:

http://ing.dk/artikel/14758-slut-med-dansk...

Så desværre er det er nok yderst tvivlsomt om der er noget former for realisme i projektet.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten