Fuld tryk på produktionen af værnemidler

Plus20. april 2020 kl. 12:095
Fuld tryk på produktionen af værnemidler
Illustration: Torben Buch Rasmussen.
Flere store plastproducenter har lyn-udviklet produktionsudstyr til værnemidler og leverer nu i titusindvis. Der er meget at lære for fremtiden, siger DI.
Artiklen er ældre end 30 dage

I midten af marts måned var hovedhistorierne i mange danske aviser manglen på værnemidler. Det gjaldt i første omgang håndsprit, men også kitler, masker og visirer. Hospitalerne og sundhedssektoren var ekstremt presset, og der cirkulerede historier om, at man indsamlede svømmebriller og lignende for at være på den sikre side.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
5 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
22. april 2020 kl. 11:10

Der findes flere designs der er lagt ud under Creative Commons. DK Makers mod Corona arbeder ud fra en af disse som er forfinet til nemmere print og derefter godkendt af myndighederne til engangsbrug.

4
21. april 2020 kl. 10:48

Findes der ikke open source design af værnemidler, virker lidt tåbeligt hvis alle lande / virksomheder, starter fra bunden hver gang. Tænker det må være nok at producere værktøjerne, og så slå produktionen igang.

3
20. april 2020 kl. 21:33

Er der ikke efterhånden lidt for mange der laver visirer? Det er kun personer der arbejder direkte over for en andens ansigt der har gavn af det, for at undgå sprøjt. Hvorimod næsten alle ville kunne have gavn af mundbind / masker. Primært for ikke at smitte andre, hvis man skulle være rask smittebærer. De kan ikke være så svære at lave, men det er måske svært at skaffe de rigtige råmaterialer?

2
20. april 2020 kl. 14:03

Vi må håbe, at plastværnemidlerne bliver genanvendt (efter at have været i karantæne), og ikke er lavet af pvc, hvis det bliver sendt til forbrænding ...

1
20. april 2020 kl. 13:58

Og faktisk er der også en aktiv græsrodsforening "DK makers mod Corona" hvor private bruger 3D-printere til at producere visirer. Se https://www.makersmodcorona.dk/ for information