Fukushima skal være stabil i juni

Atomkraftværket Fukushima Daiichi bliver først stabiliseret i juni, mener Tokyo Electric Power Company (Tepco), der i øjeblikket kæmper for at undgå nedsmeltning og yderligere radioaktivt udslip i kraftværket. Det fortæller en anonym kilde, som har set redningsplanen, ifølge Bloomberg News.

Det betyder, at værket vil være sårbart over for nye jordskælv og læk af radioaktivt materiale, og kan give nye uheld, fortæller Pierre Zaleski, der tidligere har været medlem af den franske Atomic Energy Commission.

»Det største problem er efterskælvene. Man ved aldrig, om der kommer flere efterskælv, og opbevaringen kan gå i stykker - måske ikke helt, men strukturerne er blevet svækket,« fortæller han.

Teknikere kæmper med at holde reaktorerne afkølet på Fukushima-atomkraftværket i Japan. Det kan tage næsten tre måneder endnu, inden de er stabile. Illustration: REUTERS/KYODO/Files

Tepco har ikke selv offentliggjort nogen tidshorisont for, hvornår Fukushima Daiichi skulle være så stabilt, at man kan begynde en dekommissioneringsproces.

For to uger siden sendte selskabet en intern rapport rundt med titlen "Tepco Short/Medium/Long Range Recovery Plan", og der er målet at have reaktorerne stabiliserede senest ved udgangen af juni.

Masataka Shimizu, der er topchef i Tokyo Electric Power Company, har fortalt, at der snart vil blive offentliggjort en tidsplan for håndteringen af krisen.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
  • hvornår har et kuldsejlet a-værk nogensinde været "stabilt"? Og hvor længe skal et udkørt a-værk holdes "stabilt"?

Det er sandelig nogle gode gaver vi giver vores efterkommere i årtusinderne, der kommer...

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten