Fukushima lækker tonsvis af radioaktivt vand

Op mod 120.000 liter radioaktivt vand kan være lækket fra et underjordisk reservoir placeret 800 meter fra det havarererede japanske atomkraftværk i Fukushima, oplyser ejerne af værket, Tokyo Energy Power Co (Tepco) i en meddelelse.

Læs også: Fukushima-naboer har forhøjet risiko for at få kræft

Udsivningen er sket fra et de tank-anlæg, der opbevarer radioaktivt vand fra katastrofen i marts 2011, og selskabet begyndte straks at pumpe vandet fra den ødelagte beholder over i en af de andre beholdere. Efterfølgende viste målinger dog, at der slap radioaktiv vand ud fra denne beholder, hvorefter vandet nu pumpes over i en tredje og fjerde beholder.

Selskabet antager, at det vil tage flere dage at tømme de ødelagte beholdere, og har endnu ikke nogen forklaring på, hvad der er sket.

Opbevaringsanlægget for det radioaktive vand består af flere lag isolerende plastic. Tepco oplyser, at der ikke er målt radioaktiv forurening uden for beholdersystemet, og at der på nuværende tidspunkt heller ikke er fare for, at det vil ske.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

den sædvanlige skare, som fortæller os at radioaktive stoffer ikke er farlige og at de gerne ville bo ved fukushima. For, hvordan kan noget, som har skabt "De fanastiske 5" og mange andre superhelte være dårligt?

Atomkraft i DK nu. Vi kan ikke være et landbrugsland og ikke have a-kraft. Tænk på de supersukkeroer vi kunne få ved et uheld? Hele verden ville nok også elske svin med højere radioaktivt indhold - så alle kan få chancen for at være superhelt.

 • 0
 • 0

Det er ikke nogen regnefejl, husk at atomkatastrofer er 1000 gange værre end rigtige katastrofer:-)

Se bare den første kommentar af Jacob Mathiasen, han er formentlig allerede løbet ud i skoven og har gravet et hul og gemt sig i!

 • 0
 • 0

folk vil bedrages dette er langt fra os man tag til frankrig deres atom forbrændings anlæg i LE havre.der sender 400,000.liter højradioaktiv vand ud i den engelske kanal hver dag deres skorsten der har man målt så høj radioaktivitet at det svarer til tjetnobyl katastrofen hvert år hvad de pumper ud om deres udledning kan også måles i danmark og sverige.hvad med at snakke lidt om det istedet for at kikke på den anden side af planeten.fang en torsk i østersøen og en i nordsøen sluk lyset den ene er selvlysende den anden ikke.dette er sandt har selv prøvet det efter en erhvervsfisker fortalte mig det.folk vil bedrages..franske vine er faktisk ulovlige at drikke da der er så meget sprøjtegift i dem så det er sundhedskadeligt.men hvordan gør man vinen drikkelig.man anvender 12-14 forskellige sprøjtegifte så når eu måler giften laver de en måling på hver gift da den enkelte gift ikke overskrider grænseværdierne er vinen tilladt at drikke men de 12 -14 gifte overskrider milevidt grænseværdierne men i eu normerne står at man skal måle den enkelte gift og ikke alle samlet..ja folk vil bedrages det kan vi takke lobbyister for

 • 0
 • 0

Problemet med a-kraft er at det aldrig vil være sikkert så længe der er mennesker involveret, derfor bør der kun bruges rene energikilder og ikke kilder der som a-kraft kan være katastrofale når ulykken først er sket, jeg er sikker på, at dette her ikke er den sidste a-kraft ulykke vi får, at se, og egentligt venter jeg kun på, at det går galt et sted i Europa hvor tætheden af a-kraft er relativt stor.

 • 0
 • 0

greenpeace har sendt et fjenstyret måle apperat op til denne skorsten flere gange. Der er lavet en tysk dokumentar på youtube, der kan man se tysk tv dykke ved anlægget, og måling ved Skorstenen, samt er der et diagram der viser på kort hvordan forureningen spredes i hele Europa også Danmark

 • 0
 • 0

Og det er ovenikøbet konservativt estimeret:

Se hvad Pushker A. Kharecha og James E. Hansen skriver:

"Using nuclear power in place of fossil-fuel energy sources, such as coal, has prevented some 1.8 million air pollution-related deaths globally and could save millions of more lives in coming decades, concludes a study"

http://cen.acs.org/articles/91/web/2013/04...

Hvad betyder lidt radioaktivt vand når fordelene er så store!? (Spøg til side, selvfølgelig skal radioaktivt vand ikke slippe ud, men I forhold til alt det andet lort vores industry og energisektor ellers lukker ud har det jo mildest talt ikke den store betydning)

Mvh Steen

PS. Venter spændt på at ing.dk's journalister rapporterer om dette eller noget som helst andet positivt om akraft! (Det kunne være mere spændene end nogle af de lalleglade gengivelser af pressemeddelelser vedr. urealistiske "grønne" teknologier som prøver at stikke snablen ned I det offentliges tilskudskasse)

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten