Frysevareselskab har glasskår i spinaten

Enten skal du kigge meget grundigt efter, hvad der ligger på gaflen, eller også skal du skynde dig ned i butikken med din flødestuvede spinat.

Fødevaredirektoratet meddeler nemlig, efter der er fundet glasskår i en portion flødestuvet spinat.

Firmaet Ardo, der står bag mærket Frigodan, har selv fundet ud af, at et parti flødestuvet spinat indeholder glasskår, og efterfølgende har taget kontakt til Fødevareregion Syd i Odense.

»Vi har fået en enkelt henvendelse fra en forbruger, og det er en henvendelse, som vi har tiltro til, så derfor har vi besluttet at kalde partiet tilbage,« siger administrerende direktør i Ardo, Carsten Aalund til Ing.dk.

Efter henvendelsen har selskabet været hele sin proceslinje igennem, men uden at finde en forklaring på, hvordan flere stykker glasskår kunne havne i den flødestuvede spinat.

»Efter vores bedste vurdering må de pågældende glasskår været kommet ind gennem høsten. Der er ikke glas i vores produktionslinje og ingen steder, hvor der kan komme glasskår ind, og selv om vi har en høj sikkerhed omkring vaskproces og sandfang, så må vi erkende, at det er naturens varer, som vi arbejder med,« siger Carsten Aalund til Ing.dk.

Direktøren peger desuden på, at spinat har en let klæbrig overflade, der måske kan være årsag til, at det pågældende glasskår har kunnet passere både vask og sandfang og ende i gryden hos forbrugeren.

Selskabet har kun modtaget en henvendelse vedrørende glas i spinaten. De pågældende stykker har været mellem en og to centimeter.

Carsten Aalund oplyser, at selskabet har leveret omkring 12 tons flødestuvet spinat.

Dokumentation

Fødevarestyrelsen: Fund af glasstykker i flødestuvet spinat

Emner : Råvarer