Frygt for Plutonium-rumsonde
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Frygt for Plutonium-rumsonde

Trænger rumsonden utilsigtet ned igennem atmosfæren fra sin rute 1166 km over Jorden, brænder den op, og plutoniumet spredes med en global stigning i antallet af kræfttilfælde på Jorden til følge, mener OOA. Fem milliarder mennesker kan blive ramt af forureningen, tilføjer bevægelsen.

Beredskabsstyrelsen i Danmark mener ikke, der er grund til bekymring. Rumsonden har allerede eksisteret siden 1997 uden problemer, og der er ingen grund til at forvente, at den skulle falde ned nu.

»Jeg mener ikke, at Cassini giver anledning til bekymring. Hvis 32 kg Plutonium-238 bliver spredt i atmosfæren, mener jeg ikke umiddelbart, at det betyder noget. Det brænder op. Hvis ikke alt forsvinder alligevel, vil der normalt være indbygget nogle sikkerhedssystemer til at forhindre det,« siger overingeniør Bjørn Thorlaksen, Beredskabsstyrelsen, til Ingeniøren|net.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten