Trænger rumsonden utilsigtet ned igennem atmosfæren fra sin rute 1166 km over Jorden, brænder den op, og plutoniumet spredes med en global stigning i antallet af kræfttilfælde på Jorden til følge, mener OOA. Fem milliarder mennesker kan blive ramt af forureningen, tilføjer bevægelsen.
Beredskabsstyrelsen i Danmark mener ikke, der er grund til bekymring. Rumsonden har allerede eksisteret siden 1997 uden problemer, og der er ingen grund til at forvente, at den skulle falde ned nu.
»Jeg mener ikke, at Cassini giver anledning til bekymring. Hvis 32 kg Plutonium-238 bliver spredt i atmosfæren, mener jeg ikke umiddelbart, at det betyder noget. Det brænder op. Hvis ikke alt forsvinder alligevel, vil der normalt være indbygget nogle sikkerhedssystemer til at forhindre det,« siger overingeniør Bjørn Thorlaksen, Beredskabsstyrelsen, til Ingeniøren|net.
Vi bygger bro med stærke vidensmedier, relevante events, nærværende netværk og Teknologiens Jobfinder, hvor vi forbinder kandidater og virksomheder.
Læs her om vores forskellige abonnementstyper
Med vores nyhedsbreve får du et fagligt overblik og adgang til levende debat mellem fagfolk.
Teknologiens Mediehus tilbyder en bred vifte af muligheder for annoncering over for ingeniører og it-professionelle.
Tech Relations leverer effektiv formidling af dit budskab til ingeniører og it-professionelle.
Danmarks største jobplatform for ingeniører, it-professionelle og tekniske specialister.
Kalvebod Brygge 33. 1560 København V
Adm. direktør
Christina Blaagaard Collignon
Chefredaktør
Trine Reitz Bjerregaard