Frygt for olieskader: Fanger rejer uden øjne

Da boreplatformen Deepwater Horizon for to år siden eksploderede i Den Mexicanske Golf, resulterede det i en af historiens største miljøkatastrofer. Man kender endnu ikke de fulde konsekvenser af udslippet, men nu frygter amerikanske forskere, at olien og opløsningsmidler er skyld i misdannelser på fisk og krebsdyr i Den Mexicanske Golf.

En undersøgelse udført af University of South Florida viser nemlig, at mellem 2 og 5 procent af fiskene i Den Mexicanske Golf har hudlessioner, sår eller misdannelser. Samtidigt fandt forskerne krebsdyr med misdannelser, herunder rejer uden øjne. Før oliekatastrofen havde blot 1 promille af fisk og krebsdyr i Den Mexicanske Golf misdannelser eller sår.

Nogle forskere mener, at det kan være de såkaldte dispergeringsmidler, der blev brugt til at opløse olien, som sammen med rester fra olien er skyld i skaderne.

Læs historien på tu.no

Emner : Forurening
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

hvordan kan de så oveleve til en størrelse, hvor de kan fanges som rejer og ikke som larver ? Betyder det, at rejers øjne er overflødeige i søgen efter føde, og måske kun har betydning i flugtsammenhænge ? Og hvad er så problemet for rejerne selv - udover, at de måske smager lidt mere af oktan 95 end ellers ?

  • 0
  • 0

Om golfen... http://www.aljazeera.com/indepth/features/...

Om exxon valdez: http://www.salem-news.com/articles/june302...

Og på trods af oprensningen der er fiskeriet 20 år efter ikke normalt endnu...

Så man vælger, naturligvis, at sprøjte det skidt udover olien, som har dræbt stort set alle som har rørt det...

Også interessant at den største kritikker af BP faldt død om på et for BP strategisk meget fordelagtigt tidspunkt - det lugter simpelthen så råddent:

http://www.huffingtonpost.com/jack-hidary/...

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten