Frygt for hul på indeslutningen til reaktor 3 ved Fukushima Daiichi

Klokken 8.34 i dag, japansk tid (kl. 0.34 dansk tid) sås hvid røg komme ud fra reaktor 3 på Fukushima Daiichi atomkraftværket.

Det rapporterer både Kyodo News og World Nuclear News.

Det var ikke muligt præcist at fastslå årsagen, da arbejderne på det tidspunkt var evakueret på grund af det stigende strålingsniveau.

Men den japanske kabinetssekretær Yukio Edano har forklaret, at indeslutningen på reaktor 3 muligvis kan være skadet, som det er tilfældet for reaktor 2.

I løbet af morgenen (japansk tid) steg strålingsintensiteten fra omkring 600-800 mikrosievert i timen til 1.000 mikrosievert i timen, oplyser World Nuclear News. Målingerne viste en faldende tendens igen fra kl. 10:54.

Kyodo News skriver, at sikkerhedsmyndighederne har oplyst, at strålingsintensiteten kortvarigt nåede op på seks millisievert i timen.

Yukio Edano oplyste også, at planen er gradvist at pumpe vand ind til reaktor 4. En overgang brugte man helikoptere til at hælde vand ned over reaktoren fra luften med helikoptere, men den metode er nu opgivet.

Ifølge Kyodo News oplyser værkets ejer, Tepco, at det skønnes, at 70 procent af brændselsstavene i reaktor 1 og 33 procent af brændselsstavene i reaktor 2 er beskadiget.

Dokumentation

World Nuclear News
Kyodo News

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

En overgang brugte man helikoptere til at hælde vand ned over reaktoren fra luften med helikoptere, men den metode er nu opgivet.

De nævnte på jibtv:

LINK: http://jibtv.com/program/fullscreen.aspx?p...

at man stoppede helikopterindsatsen fordi strålingen oversteg tilladte 50 milliSievert. Lige nu forklarede de dog at man har opgivet helikopterindsatsen, fordi man ikke kunne få vandet derhen, hvor der var behov, igennem de eksisterende huller i bygningen.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten