Fritstillingen af Birgitte Ahring dag for dag

10. marts 2008 kl. 16:391
En kort kronologi over begivenhederne i sagen om DTU's fristilling af den verdenskendte biobrændstof-professor Birgitte Ahring.
Artiklen er ældre end 30 dage

Kort før jul fik Birgitte Ahring og hendes 48 medarbejdere og studerende i Bioscience & Technology besked om, at de var flyttet til Risø, slået sammen med en afdeling med seks Risø medarbejdere og med en Risømedarbejder som faglig leder. Det opfattede Birgitte Ahring som en degradering, som hun meddelte, at hun ikke accepterede.

27. februar skrev Birgitte Ahring kontrakt med Washington State University, efter at en række forhandlingsmøder var blevet aflyst.

28. februar blev Birgitte Ahring ifølge eget udsagn tilbudt at lede de fusionerede forskningsaktiver mellem DTU og Risø.

3. marts sad Birgitte Ahring og hendes advokat til møde med prorektor Knut Conradsen og universitetsdirektør Claus Nielsen om, hvordan Birgitte Ahrings afleveringsforretning skulle foregå.

Artiklen fortsætter efter annoncen

3. marts bekræftede rektor Lars Pallesen over for Ingeniøren, at Birgitte Ahring blevet bortvist. Kort tid efter informerede Knut Conradsen og Claus Nielsen Bioscience & Technologys medarbejdere om, at DTUs' ledelse tidligere på dagen havde været nødt til at bortvise Birgitte Ahring.

4. marts meddelte DTU Birgitte Ahring, at hun er fritstillet. Hun fortalte til Københavns Radio, at hun overvejer retlige skridt overfor DTU's ledelse, fordi den har sagt, at hun er blevet bortvist.

6. marts gik Birgitte Ahring til modangreb på DTU's ledelse i en pressemeddelelse, der indeholder en gennemgang af sagen. I meddelelsen skriver hun, at hendes rettigheder er krænket så groft, at hun overvejer at stævne DTU's ledelse for injurier.

Kronologien er hovedsageligt baseret på Birgitte Ahrings egne oplysninger, da DTU's ledelse ikke ønsker at kommentere detaljerne omkring fritstillingen.

Præcisering: Oplysninger, der er kommet frem senere i sagen om professor Birgitte K. Ahring, viser, at hun ikke blev afskediget fra DTU, idet hun selv opsagde sin stilling. DTU valgte at fritstille professoren umiddelbart efter opsigelsen.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
11. marts 2008 kl. 00:39

Må jeg lige spørge, hvordan fik Ingeniøren det at vide? I artiklen står der at han "bekræftede" 3. marts over for Ingeniøren at hun var fritstillet - det antyder at informationen kom andensteds fra, Ingeniøren ringede til Lars Pallesen, og han bekræftede så rygtet. Er denne forløb korrekt, og hvis ja, hvordan kom informationen om fritstillingen til Ingeniøren?

Mvh Gregor