FRI: Regeringen spilder kommissionens tid

Infrastrukturkommissionen har listet projekter op til en værdi af mere end 100 mia. kr. Men kommissionens arbejde er i fare for at være spildt, når finansminister Thor Pedersen har brugt alle pengene, siger FRI, Foreningen af Rådgivende Ingeniører.

Lillebæltsbro, ringbane og motorveje på Infrastrukturkommissions liste over projekter, som landet har brug for i løbet af en 25 års periode, beløber sig til langt over 100 mia. kr. Men de penge har regeringen ikke, og det faktum får en skarp kritik af FRI.

»Regeringen underløber sin egen kommission ved ikke at give penge til det, den har bedt dem om at lave. Vi har finansminister Thor Pedersens ord for, at der nu er fuldt ud disponeret over det økonomiske råderum frem til 2015,« siger specialkonsulent Hanne Sundin i FRI.

Det betyder ifølge FRI, at det enorme efterslæb, Danmark står over for på veje, broer, jernbaner og kloakker er i fare for ikke at blive tilgodeset.

»Dermed risikerer Infrastrukturkommissionens arbejde at være totalt spildt. De gode forslag kan simpelthen ikke finansieres. Og så kan det jo alt sammen være lige meget,« siger Hanne Sundin.

For selv om nogle af kommissionens projekter ligger længere ude i fremtiden end 2015, så skal de påbegyndes før for at være klar til at imødekomme behovet, dvs. at pengene skal bruges inden 2015.

»Det er ikke godt nok at regeringen nedsætter en kommission, der anerkender problemerne. De skal også løses. Og når regeringen ikke sørger for penge til de infrastruktur-investeringer, dens egen kommission anbefaler, er det et angreb på kvaliteten i mange danskeres hverdag,« siger Hanne Sundin.

Infrastrukturkommissionens formand, Birgit Aagaard-Svendsen, vil ikke kommentere FRI?s kritik af de manglende midler fra regeringen, før kommissionens endelige resultat ligger færdigt i oktober.