FRI om Venstres fastholdelse af skatterabat: »Det er rigtig stærkt«

Regeringens omdiskuterede forslag om at afskaffe ligningslovens paragraf 33A, der giver skatterabat til udstationerede danskere, tog i går en ny drejning, da det kom frem, at Venstre i deres finanslovsudspil har afsat penge til at fastholde skattelempelsen. En udmelding, der vækker begejstring hos Henrik Garver, direktør for Foreningen af Rådgivende Ingeniører.

»Det er rigtigt stærkt, og politisk set den rigtige vej at gå at få finansieringen på plads. Selv om jeg ikke tror, at regeringen nogensinde vil opnå det provenu, de regner med, så er der jo budgetteret med det. Derfor er det positivt, at pengene er fundet,« påpeger Henrik Garver.

Afskaffelsen af paragraf 33A er en del af den skatteaftale, der tidligere på året blev indgået med både Venstre og Konservative, men på trods af aftalen meddelte de to partier i juli, at de gerne så, at planerne om skatterabatten blev annulleret. Nu fremlægger Venstre så finansiering for ændringerne i deres finanslovsudspil.

»Der bliver sat penge af til, at vi kan fastholde ligningslovens paragraf 33A. Det betyder, at danske medarbejdere , som udsendes for deres virksomheder imellem 6 og 24 måneder, slipper for at betale danske skat, mens de er i udlandet,« siger Torsten Schack Pedersen, skatteordfører for Venstre til epn.dk.

Henrik Garver ærgrer sig over, at Venstre og Konservativ i første omgang accepterede afskaffelsen.

»Partierne burde nok have tænkt sig bedre om, inden de indgik et skatteforlig. Det virker som om, det gik lige lovligt hurtigt med at komme med i den aftale. I og med at der nu er indgået et forlig, kræver det, at man åbner hele pakken. Det gør det hele meget mere kompliceret,« understreger Henrik Garver.

I sidste uge havde han sammen med en række andre interesseorganisationer foretræde for skatteudvalget, og den samlede melding til partierne var stærk kritisk. Både organisationer og erhvervsliv har peget på, at afskaffelsen af 33A kommer til at koste danske arbejdspladser og svækker muligheden for at hente viden hjem til landet.

Læs også: FRI: Skatteaftale kan koste 250 job i rådgiverbranchen

»Jeg oplevede en generel lydhørhør overfor vores indsigelser og håber, at det satte konsekvenserne i perspektiv, men nu kører der en finanslov parallelt med, og der er så mange politiske spor i spil, at det komplicerer sagen,« siger Henrik Garver.

Det fremgår af Venstres finanslovsudspil, at bevarelse af skatterabatten er en del af den såkaldte Erhvervsskattepakke, der finansieres bl.a. af en sanering af erhvervsstøtteordninger, tilskud mm.

Skatteaftalen skal 3. behandles i Folketinget i midten af september.