FRI: Femernbro er en sejr for danske virksomheder

29. juni 2007 kl. 15:22
Foreningen af Rådgivende Ingeniører kan ikke få armene ned efter beslutningen om at binde Tyskland og Danmark sammen. »Stor gevinst for dansk erhvervsliv«, lyder det.
Artiklen er ældre end 30 dage

»En stor sejr for Danmark og danske virksomheder«.

Sådan lyder meldingen fra markedschef i Foreningen for Rådgivende Ingeniører (FRI) Henrik Garver om udsigten til en bro over Femern Bælt.

»Perspektiverne i et nyt stort broanlæg herhjemme er set fra et erhvervssynspunkt store. Ikke alene vil den færdige bro styrke samhandlen og erhvervsudviklingen i Østdanmark, Sydsverige og Nordtyskland. Selve det at udvikle og bygge en ny bro vil kunne fastholde danske virksomheder, som nogle af verdens bedste og mest visionære brobyggere,« siger Henrik Garver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Beslutningen om at bygge en bro blev taget i Berlin, hvor den tyske og danske transportminister var samlet med Slesvig-Holstens transportminister, Dietrich Austermann.

Broen kommer med landanlæg til at koste omkring 42 milliarder kroner og skal stå færdig i 2018.

»En bro til Tyskland fra Østdanmark er en naturlig, nødvendig og logisk forlængelse af den langsigtede trafikudvikling. Derved undgås unødvendig trafik over Storebælt. Derfor skal dagens aftale ikke ses som en enkeltstående event, men som en del af visionær trafikplan, der udvikler Danmarks langsigtede infrastruktur,« siger Henrik Garver

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger