Fremtidens leder er en ingeniør

En undersøgelse foretaget af Sermo analyse & rådgivning blandt 200 danske virksomheder viser, at tre ud af fire virksomheder har en eller flere ingeniører i ledelsesgruppen.

I hver fjerde virksomhed er andelen af ingeniører i ledergruppen vokset i de seneste fem år, og i dag udgør ingeniørerne over halvdelen af lederposterne i 16 pct. af virksomhederne.

Samtidig regner hver femte virksomhed med, at andelen af ingeniører på ledelsesposterne stiger i de kommende fem år, bl.a. fordi kompleksiteten og de tekniske krav til produkterne stiger.

Ingeniørforeningen og Dansk Industri håber, at det vil få flere unge til at vælge en karriere som ingeniør:

»Mange af nutidens unge har høje ambitioner og vil gerne have et spændende og udfordrende job, der giver mulighed for at få lederstillinger på længere sigt. Her er ingeniøruddannelsen et oplagt valg,« siger Charlotte Rønhof, forskningspolitisk chef i Dansk Industri.

Undersøgelsen er lavet som led i den kampagne, der skal få flere unge til at vælge ingeniørstudiet.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Som der står i artiklen har Sermo analyse og rådgivning spurgt 200 danske virksomheder om de har fået flere ingeniører i ledelsesgruppen, og om de forventer at ansætte flere ingeniører i ledelsesgruppen. Undersøgelsen er en del af den brandingkampagne, som DI, IDA, Undervisningsministeriet og Videnskabsministeriet hár igangsat for at få flere unge til at læse til ingeniør.

  • 0
  • 0

Nu har det taget økonomerne 40 år at fravriste ingeniørerne lederrollen i det private erhversliv - så mon de bare giver den fra sig igen?

Ikke fordi der ikke er mange ingeniører i topledelser rundt omkring i DK og verdenen - men hvis du spørger "folk" i al almindelighed ser de nok ikke en ingeniør som et (mere) oplagt emne til en lederrolle end så mange andre personer. (Dette er helt for egen regning altså)

Mvh Morten

  • 0
  • 0

Glimrende indlæg. Der er et utal af årsager til at ingeniører er bedre ledere end økonomer: For det første har de "hands on experience" med arbejdet; for det andet forstår de deres medarbejderes situation; og for det tredje er økonomernes "kredit" og "debit" (plus og minus) udregninger banaliteter for enhver ingeniør eller cand. scient.!

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten