Fredsforhandlinger mellem vindmøllebyggere og naturelskere er aldrig kommet i gang


For at nå et af de mest ambitiøse klimamål i verden - 70 procents CO2-reduktion i 2030 - har Danmark travlt.
Energiforbruget forventes de næste år at stige brat, og solceller og vindmøller skal firedobles på land ifølge en politisk aftale.
Men især på land spænder et hav af barrierer ben for udbygningen:
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Der er fred mellem "naturelskere" og ve-udbyggere. Der er talrige eksempler på gode samarbejder, og det er ikke nødvigtigt at tegne en konflikt op, fordi der har været enkeltsager, hvor natur hensynet til naturen af den ene eller anden grund har gjort at projektudvikler måtte tilpasse projektet. Vi har sat VE op i DK i mere end 30 år, og der kommer rigtigt meget i denne tid, hvilket er enormt positivt, men det ville da være underligt, hvis der ikke en eneste gang var et naturhensyn som skulle tillægges særlig vægt. Hvis vi ikke ønsker at beskytte bestande af sårbare arter og levesteder, så kan vi jo bare droppe miljøundersøgelserne.
Det der er, er til gengæld (historisk) manglende hensyntagen til naboer, for sen og ikke-reel inddragelse (som det også fremhæves i artiklen), men dette er et nabohensyn og må ikke forveksles med et naturhensyn. Der er reelt meget få eksempler, hvor det har været natur og biodiversitet, der har forsinket et projekt. Idag markedsfører flere selskaber sig på reel og tidlig borgerinddragelse, samt på at løfte kvaliteten af de områder der tages i brug. Det får projekter som Rammedige, Viuf, Nees og Blangslev til at glide igennem stort set uden protester.
Når det så er sagt, så kan et offentligt-privatsamarbjede om sameksistens være med til at øge farten i omstillingen, ved eksempelvis at være med til at udpege særligt sårbare og særligt velegnede områder, så vi ikke behøver at spilde år på miljøundersøgelser for projekter der viser sig at være svære at tilpasse, eller ved at vi udpeger områder som er særligt egnede og i stedet for mange mindre miljøundersøgelser fokusere på en større strategisk miljøvurdering, tidlige overvågning osv., hvormed udviklere ville kunne spare både tid og penge.
Endeligt så handler Amagerfælled om boligbyggeri, og har intet med VE at gøre.
»Fordi vi nu har spildt et år, har vi tabt syv millioner af de afsatte midler. Nu er der 21 millioner tilbage. De må ikke gå til spilde,« siger Kristine van het Erve Grunnet fra Green Power Denmark.
**NEJ ikke kun spildt et år og tabt lidt håndører - Men spildt tid - meget kostbar tid, hvilket er meget værre - de sætter vores barns fremtid på spil ved IKKE at opføre sig som VOKSNE menesker og ser at komme i gang. **
INTET har forhindret dem i at komme ud af starthullerne - Vi andre står jo ikke og venter på at nogen vil" betale" os - hvis vi er ser en udlykke der kræver førstehjælp - så går vi strars i gang med at yde den nødvendige og pligitge førstehjælp.
DN og Green Power - se at komme igang NU!!!!!!!!!!!!!