Fredagspodcast: Ølsmager-robot, Apple Pay og en usædvanlig supernova

I denne uges udgave af Transformator handler de korte nyheder blandt andet om en supernova, der har opført sig helt anderledes end normalt ved at udsende enorme mængder lys i over fire gange så lang tid som de fleste supernovaer.

Og der er mere rumstof, når vi ser på de gode resultater i et nyligt overstået forsøg med at tracke asteroider, der måske kunne risikere at ramme Jorden. Nasa rapporterer gode erfaringer både med at følge potentielt truende asteroider og med at kommunikere på tværs af alle klodens mange teleskoper og rumorganisationer.

Lidt mere jordnært ser vi på et nyt fonds-støttet projekt med at lære en kunstig intelligens at identificere og vurdere smagen af øl hos Carlsberg, hvor man opererer med tusindvis af forskellige gærtyper og andre smagsgivende faktorer.

Lidt malurt kommer der dog også i bægeret, når vi ser på EU’s tal-jongleri i regnskaberne over CO2-udledning.

I Ugens Tema ser vi på mobilbetalinger, der især i kølvandet på den nylige introduktion af Apple Pay i Danmark mildest talt er kaotisk, både teknologisk, i hverdagen og når det handler om de store forretningsmæssige og regulatoriske interesser.

Vi uddeler naturligvis også Ugens Transformer og Ugens Kortslutning, og ser frem mod nogle af de historier man kan glæde sig til i næste uge.

Links

Hør tidligere afsnit af Transformator HER

Eller besøg vores fokusside, hvor du finder flere podcast

Illustration: MI Grafik