Fotorobot skaber zoombart panorama af hundrede billeder
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fotorobot skaber zoombart panorama af hundrede billeder

Udviklerne i firmaet Gigapan har skabt en fotograferingsrobot, der tager hundredvis af billeder af samme panorama.

Fotograferingsrobotten skal blot instrueres i, hvor stort et panorama, man ønsker, der skal optages og efterfølgende sættes systemet i gang med selve fotograferingen.

Det foregår ved, at en lille arm sørger for at trykke udløseren ned, mens robottens motor sørger for at flytte kameraet til næste position. Samtidig kan brugeren følge med på et lille display, hvor langt processen er kommet.

Efterfølgende overføres alle billederne til en computer, hvor selve sammensyningen af billederne finer sted.

Gigapan-billeder hitter på nettet

Sammensætning af billeder til et panorama har man kendt til i mange år efterhånden, og Microsoft har allerede udviklet Photosynth, der kan sy mange forskellige billeder sammen fra samme begivenhed til et billede.

Gigapan fungerer sammen med langt de fleste små digitalkameraer og ved at sørge for, at billedet er optaget med fuld zoom-funktion, er man i stand til at få meget detaljerede billeder.

Systemet er i stand til at sy hundreder af billeder sammen til et enkelt zoombart panorama. Der er tilmed oprettet et forum på nettet, hvor interesserede kan se andres Gigapan-billeder, og man kan uploade sine egne.

Gigapan koster omkring 2000 kroner på selskabets hjemmeside.

Dokumentation

GigaPan
Se eksempler på GigaPan-billeder her
Popsci: A Picture Worth a Thousand Pictures

Kommentarer (11)

Gå ind på Google Earth og tænd for et af fotoapparaterne der....det er fremtidens panoramabilleder

  • 0
  • 0

Hvis man kikker godt efter i mængden af mennesker, er det faktisk muligt at se samme person flere gange - f.eks. pigen med den hvide bluse lidt til venstre for midten. Så selve fotografgeringen afvikles over nogle sekunder - vel meget naturligt.

  • 0
  • 0