Fortsat 250 om bord på brændende færge

Tidligt mandag kunne de italienske myndigheder fortælle, at 221 af de 478 ombordværende fra en brændende færge. Det betyder, at der fortsat er mere end 250 personer om bord. Det skriver BBC News.

En person er blevet bekræftet dræbt efter at være hoppet af skibet, en anden er bekræftet skadet.

Færgen Norman Atlantic sejler i rutefart mellem Patras i Grækenland til Ancona i Italien. Branden opstod på færgen, da den var nordvest for øen Korfu. Arnestedet formodes at være bildækket, og den opstod omkring klokken fire om morgenen, søndag.

Redningsaktionen er fortsat i gang, og helikoptere forsøger at redde passagererne fra den brændende båd til nærliggende skibe, men flere må fragtes direkte til hospitaler i nærheden.

Passagererne er fanget på båden, hvor panikken ifølge BBC er stigende. De står på dækket klart til at blive reddet, hvor de fryser voldsomt, og de, der fragtes til hospitalerne bliver sendt dertil på grund af kulden. Skibet brænder fortsat og gulvene koger, som en af passagererne udtrykte det.

Redningsaktionen besværliggøres af dårligt vejr i området. BBC News skriver, at handelsfartøjer har dannet en barriere mod bølgerne for at beskytte det brændende skib mod bølgerne og for at facilitere redningen.

Ifølge Reuters rammer vindstød færgen med op mod 88 kilometer i timen.

»Det er en kompliceret redningsmission... Sigtbarheden er dårlig og vejret gør det vanskeligt, men vi er fortrøstningsfulde fordi der er et pænt antal skibe i nærheden,« siger den græske handelsmarineminister, Miltiadis Varvitsiotis søndag aften.

Han har yderligere fortalt reportere på stedet, at branden er nogenlunde under kontrol, men at de forventede en lang og hård nat.

Det står endnu ikke klart, hvad der har forårsaget branden.

Chefen for Visentini Group, som ejer færgen, Carlo Visentini, fortæller, at færgen for nyligt bestod en teknisk inspektion på trods af, at det var en lille fejl i en af branddørene.

»Testen bekræftede at båden var fuld funktionsdygtig,« forklarede han.

Færgen Norman Atlantic er en 26.900 ton færge, som er bygget i 2009. Reuters oplyser, at færgen ud over de 478 passagerer også medbragte 200 køretøjer. Ifølge de italienske myndigheder begyndte branden klokken 4.30 søndag morgen, lokal tid.

Kilde BBC News
Emner : Skibe