Forsvaret flyver med smitte-sikker kuvøse
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Forsvaret flyver med smitte-sikker kuvøse

Illustration: Forsvaret

Med to nye voksen-kuvøser kan helikopter-piloter undgå at blive smittet, når de flyver alvorligt syge patienter til hospitalerne. Kuvøserne er leveret af Region Midtjylland, mens det er Forsvaret, der står for selve helikoptertransporten. Det oplyser Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

»Det er selvsagt afgørende, at vi ikke udsætter helikopterbesætningerne for smittefare, så de kan opretholde deres opgaveløsning. Derfor vigtigt at gøre alt, hvad vi kan for at undgå, at personalet smittes,« siger forsvarsminister Trine Bramsen i pressemeddelelsen.

Allerede i brug

Turen foregår i Forsvarets redningshelikoptere, der er store nok til at rumme både kuvøser og personale.
Der er allerede gennemført flere flyvninger med kuvøsen, hvor der var tale om patienter, der var mistænkt for at være smittet med coronavirus.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten