Første kunde i nyt dansk bølgekraftcenter

Med et budget på op mod 50 millioner kroner satser Hanstholm Havn massivt på at blive ikke blot Danmarks bølgecenter men hele Europas center for forskning i bølgekraft.

I første omgang har Aalborg Universitet, Vækstforum, Thisted Kommune, Hanstholm Havn og Havneforum tilsammen spyttet en halv millioner kroner i en fælles pulje, der skal undersøge mulighederne for etablering af Danish Wave Energy Center eller DanWEC i Hanstholm.

Ifølge dr.dk kommer den første kunde i butikken allerede i dag. Der er tale bølgekraftprojektet Wave Star, der vil bugsere deres bølgekraftanlæg til Hanstholm.

Wave Star er ejet af de tre Danfoss-brødre Jørgen Mads, Henrik Mads og Peter Johan Clausen samt selskabets tidligere direktør Per Resen Steenstrup.

Ud over Wave Star er også Bølgehøvlen, også kaldet Wave Plane, hjemmehørende i Hanstholm Havn. Wave Plane er dog under rekonstruktion, efter at bølgemaskinen havarerede tidligere på året i hårdt vejr.

Direktøren for Hanstholm Havneforum, Britta Vang Mikkelsen, har store forventninger til projektet, som hun betegner som det næste energieventyr efter vindmøllerne:

»Bølgerne har vi, og pengene får vi,« siger hun til dr.dk.

Dokumentation

dr.dk: Nu starter bølgeenergi-eventyret

Emner : Bølgekraft
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Ville det ikke være smart også at lave test faciliteter for evighedsmaskiner, eneste forskel er jo at de er næsten ens ;)

Mvh. Jørgen

  • 0
  • 0

Ville det ikke være smart også at lave test faciliteter for evighedsmaskiner, eneste forskel er jo at de er næsten ens ;)

Mvh. Jørgen

Har du ikke lært at Havet sletter alle spor! Det skal nok vise sg at holde stik endnu en gang. Det er jo nemt st komme ud på for dybt vand ;oD

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten