Forsøg med genbrug af hvidevarer skyder op herhjemme
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Forsøg med genbrug af hvidevarer skyder op herhjemme

PLUS.
På genbrugspladser under Amager Ressourcecenter (ARC) er opstillet en særlig container, hvor borgerne selv kan anbringe hårde hvidevarer, som vurderes egnede til genbrug. Det er et vigtigt element i sikring af en højere genbrugsprocent, for hårdhændet behandling sender hurtigt brugte hvidevarer ned »at skrabe skrotværdien«, som forsker i cirkulær økonomi ved Aalborg Universitet Henrik Riisgaard udtrykker det. Illustration: ARC

I flere kommuner kan borgere nu aflevere gamle vaskemaskiner til reparatører, der skaber et nyt marked for danskernes mere end 600.000 skrottede hårde hvidevarer.

Opvaskemaskiner, køleskabe og ovne, der tidligere blev sendt direkte til skrot eller findelt med henblik på genanvendelse af materialer, får nu nyt liv på flere af landets affaldsstationer. I landets

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

I forbindelse med coronavirus har vi valgt at forlænge det gratis prøveabonnement på PLUS, så det varer 30 dage i stedet for 14 dage.

Abonnementet udløber af sig selv, når perioden er afsluttet.