Forskergruppe påstår at have fundet nanosprængstof i World Trade Center
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Forskergruppe påstår at have fundet nanosprængstof i World Trade Center

En international forskergruppe, med deltagelse af blandt andre Niels Harrit fra Københavnsk Universitet, har netop publiceret en ny rapport, hvori de påstår at have fundet beviser på tilstedeværelsen af såkaldt supertermit, et nanosprængstof, i støvet fra World Trade Center (WTC).

»Det her er et gennembrud rent fagligt. Det er første gang, nogen påviser på højeste videnskabelige plan, at der var eksplosiver i World Trade Center,« siger Niels Harrit til videnskab.dk.

Selvsamme Niels Harrit er blandt andet her på sitet kendt som en vedholdende kritiker af myndighedernes officielle forklaring om, at det var de kolliderende fly, der fik tårnene til at styrte i grus.

Fire støvprøver indeholdt sprængstof

Rapporten er blevet offentliggjort i online tidsskriftet The Open Chemical Physics Journal. Heri beskriver forfatterne, hvordan de er kommet i besiddelse af i alt fire støvprøver fra de sammenstyrtede WTC-tårne.

I alle fire prøver har forskerne fundet bittesmå rød/grå splinter i størrelsesordenen 0,2-3 millimeter, som efter sigende skulle indeholde spor af nanotermit.

"Baseret på disse observationer konkluderer vi, at det røde lag i de små grå/røde chips vi har fundet i WTC-støvet er et aktivt, ikke-reageret termisk materiale, der involveret nanoteknologi, og som er et meget energirigt, pyroteknisk eksplosivt materiale," lyder rapportens afsluttende konklusion.

Til grund for fundet af nanotermit ligger en proces, hvor Niels Harrit og co. har gjort brug af Differential Scanning Calorimetry (DS), Scanning Electron Microscopy (SEM) og røntgenemission kaldet X-ray Energy Dispersive Spectroscopy (EXDS).

Forskerholdet påpeger i rapporten, at de grå/røde splinter ikke kan være blevet inficeret med nanotermit i det efterfølgende oprydningsarbejde:

"Det er værd at understrege, at den ene prøve blev indsamlet cirka ti minutter efter det andet tårns kollaps, så prøven kan umuligt være blevet forurenet i oprydningsprocessen," skriver forskerne i rapporten.

Hvorfor styrtede tårnene lodret sammen?

Termit er et velkendt sprængstof, som blandt andet bruges i stålsvejsning og til nedrivning af bygninger. Nanotermit - eller supertermit - som det også kaldes består hovedsageligt af stofferne aluminium og kaliumpermanganat, som, når det bliver antændt ved cirka 430 grader celcius, frembringer en energirig, kemisk reaktion ved godt 2.500 grader celcius.

Ifølge forskerne kan disse høje temperaturer have smeltet de stålbjælker, der udgjorde tårnenes fundament. Og dermed kan det være en mulig forklaring på, hvorfor tårnene styrtede lodret sammen, selvom stålkonstruktionen skulle have kunnet modvirke dette.

Med andre ord er rapporten et direkte angreb på det amerikanske National Institute of Standards and Technology (NIST), som gennemførte den officielle undersøgelse af tårnenes kollaps, og som ikke fandt nogle spor af eksplosiver i tårnenes ruiner.

Kritik: 'Kunne ligeså godt være almindeligt støv'

Ikke uventet får rapporten da heller ikke mange rosende ord med på vejen af NIST, som stadig fastholder, at sammenstyrtningen skyldtes to faktorer: Dels at flyenes sammenstød med WTC skadede tårnenes førnævnte stålkonstruktion, dels at den nu beskadigede stålkonstruktion efterfølgende ikke kunne modstå de kraftige ildebrande, som spredte sig over flere etager.

»Ingen bygning i USA er nogensinde blevet udsat for de massive strukturelle skader og efterfølgende flere-etagers brande, som tårnene blev udsat for 11. september 2001,« udtaler NIST.

Videnskab.dk har også foreholdt to uafhængige eksperter inden for nanoteknologi rapportens konklusioner. Ingen af dem betvivler metoden, der ligger til grund for analysen, men professor i mikroskopi Andy Horsewell fra DTU betvivler til gengæld konklusionen om, at støvet skulle indeholde nanotermit.

Dels mener han, at der ligeså godt kunne være tale om almindeligt støv, dels savner han vurderinger fra andre, uvildige eksperter, som har kendskab til termit og nanotermit.

Ingen kender til nanotermit

Netop fundet af nanotermit - og ikke almindelig termit - er et andet springende punkt. For hverken de adspurgte forskere eller nogen i den danske nedrivningsbranche er tilsyneladende bekendt med nanotermit eller dets egenskaber og anvendelse.

Og søger man på det engelske ord 'nano thermite' på Google, omhandler de første 10 hits alle 11. september og konspirationsteorier.

Ifølge videnskab.dk undersøger det amerikanske militær og en række forskere dog pt. muligheden for at bruge nanotermit i en ny kræftbehandlingsform.

Jeg vil gerne klage over I bringer den slags sludder. Dette svarer til Holocaust-benægtelse.
Det er totalt kendt at en eller flere etager brugtes af CIA ell. FBI. De kan have opbevaret hvad som helst. Skulle der være fundet sprængstof (nano sprængstof!) beviser det fandme! ikke at huset var mineret.
Denne artikel er en skandale.
Føj.

  • 0
  • 0

Når man ser på hvem der har undersøgt disse prøver, så var resultatet givet på forhånd. Om de så havde undersøgt en nullermand fra under min sofa, som de var blevet bildt ind stammede fra WTC, så var de kommet frem til at den indeholdt sprængstof.

Men ganske morsomt, specielt hvis man følger debatten om deres resultater, hvem de er og hvor de har offentliggjort deres resultater:

http://forums.randi.org/showthread.php?t=1...

  • 0
  • 0