Forskere: Vindmølleparker giver lokal opvarmning
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Forskere: Vindmølleparker giver lokal opvarmning

Et forskerhold fra University at Albany i USA har fundet ud af, at vindmølleparker får temperaturen på luften omkring sig til at stige, skriver New Scientist.

Forskerne har brugt temperaturmålinger fra Nasa-satellittter til at undersøge effekten af store vindmølleparker på det lokale klima. Satellitterne opgiver temperaturmålinger med en opløsning på omkring en kvadratkilometer, som holdet af forskere har holdt op mod data om den præcise lokalitet, hvor 2.358 vindmøller er placeret i Texas.

Forskerne analyserede data fra 2003 til 2011 om temperaturen ved de fire vindmølleparker, der er nogle af de største i verden. Og de fandt frem til, at der er en signifikant sammenhæng mellem placeringen af vindmøllerne og en opvarmning på op til 0,72 grader pr. årti.

Vindmøllernes umiddelbare omgivelser blev gennemsnitligt opvarmet 0,5 grader i forhold til det øvrige lokale område, og opvarmningen var specielt udtalt om natten, hvor temperaturen steg med op til 0,72 grader sammenlignet med områder uden for vindmølleparken.

Forskerne mener, at opvarmningen skyldes, at vindmøllerne trækker varm luft ned fra oven ved at blande den koldere luft ved jorden med den varmere luft højere oppe.

Resultaterne viste dog også, at regionen omkring vindmøllerparkerne ikke er blevet markant varmere over samme periode, hvilket tyder på, at den lokale opvarmning ved vindmøllerne endnu ikke har haft en effekt på det regionale klima.

Men hvis de forandringer, vindmøllerne forårsager, bliver store nok, mener forskerne, at det på sigt kan komme til at have betydelig effekt på de lokale eller regionale vejrforhold. De frygter derfor, at det kan få større konsekvenser, i takt med at flere vindmølleparker skyder op rundt omkring.

Forskerholdet udvider nu deres undersøgelser til flere vindmølleparker for at få større indsigt i, hvordan store vindmølleparker påvirker klimaet.

Dokumentation

Artikel på New Scientist

Landmænd har en vis gavn af vindmøllerne som blander luft og fugt lodret.

Om natten blandes lun og tør luft fra oven med kølig og fugtig luft ved jorden, og det udskyder frost og svamp.
Om dagen blandes varm og tør luft ved jorden med køligere og fugtigere luft i højden og reducerer udtørringen af afgrøderne.

http://www.nature.com/nature/journal/v468/...
http://www.pnas.org/content/early/2010/10/...
http://www.sciencedaily.com/videos/2005/10...

Den øgede temperatur om natten bør også medføre øget udstråling til verdensrummet.

  • 0
  • 0

en opvarmning på op til 0,72 grader pr. årti.

Så efter 100 år vil der være 7,2 grader varmere i møllernes omgivelser?

Interessant! ;-)

  • 0
  • 0