Forskere: Vi får mindre og mindre mobilstråling

Selv om vi omgiver os med mere og mere trådløst udstyr, bliver vi ikke udsat for mere stråling. De nye teknologier, som vi tager ind i hjemmene, udsender nemlig langt mindre stråling end de apparater, de erstatter.

Det viser en ny rapport fra Statens Strålskyddsinstitut, SSI, i Sverige, der konkluderer, at niveauet af elektromagnetisk strålingen har været stabilt siden årtusindskiftet, selv om vi har fået flere og flere apparater. Det skriver nyteknik.se.

Når vi eksempelvis bytter vores analoge tv ud med digitalt, så sænkes strålingen med en tredjedel. Dette er det tydeligste eksempel, men også nye mobiltelefoner betyder mindre stråling.

For eksempel er 3G klart mere effektivt end GSM og sender med en lavere styrke, lyder det fra svenskerne.

SSI har siden 2001 gennemført 150 målinger forskellige steder i Sverige både indendørs og udendørs for at finde ud af, hvor meget stråling svenskerne bliver udsat for. Alt fra signaler fra tv og mobiltelefoner til alarmer og Wimax er blevet målt.

90 pct. af målingerne ligger på omkring en titusindedel af myndighedernes referenceværdi og ofte betydeligt lavere. Målinger af den trådløse bredbåndsteknik Wimax gav eksempelvis niveauer, der lå på en milliarddel af referenceværdien.

Den højeste værdi blev målt på Riksdagens bibliotek, hvor der både er en GSM- og en 3G-sender. Men strålingen var stadig kun på en hundrededel af myndighedernes referenceværdi.

Ifølge svenskerne har så lave strålingsniveauer absolut ingen helbredseffekt. Nogle forskere mener dog,at risikoen for en tumor i hjernen kan stige, hvis man har et massivt brug af mobiltelefoner og trådløse telefoner i mindst ti år, men den konklusion er yderst omdiskuteret.

Dokumentation

SSI's målinger

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Hver gang forskere påpeger den mulige farlighed ved den escallerende trådløse påvirkning, så kommer der straks udmeldinger fra de statslige myndigheder f.eks. SSI - . Husk at Staten f eks. tjente milliarder på salg af mobillicenser Jeg vil foreslå en kommentar fra ass. professor Olle Johansson, Karolinska Instituttet i Stockholm, der har beskæftiget sig med disse problemer i årtier..

 • 0
 • 0

Ja vi skall huske at de multinationelle telekomselskaber gerne betaler miljonvis med kroner hver gang för starke motangreb på de seriöse professorernas undersögninger der klart viser at det er farligt med mobilstrålning, de har ju mange mange miljarder at tappe hvis sanningen framkommer i lyset !

Ang. SSI så kan man godt bare konstatere at de ikke måler hjemme hos mennskerne, eller mener SSI at vi bor på gaden der de fleste målinger kommer til stande ? Eller skal vi tro på at trådlöse netvaerk, dect telefoner på sengbordet giver mindre nivåer ??

Puha, der er slet ikke nogen som helst graense på idiotin hvornaar der er penge med i spillet !

 • 0
 • 0

Eller skal vi tro på at trådlöse netvaerk, dect telefoner på sengbordet giver mindre nivåer ??

Har du Wifi på sengebordet?!?

DECT telefoner har da stort set ingen udstråling når man ikke taler i dem, så det er fuldstændig ligegyldigt om de ligger på sengebordet.

DECT base-stationen derimod, kunne man overveje ikke at have på sengebordet. Men hvis den sidder i stuen, så må den altså også være ganske uskadelig.

Det eneste der virkelig giver et felt, er når du holder din mobiltelefon op til øret!! I forhold til dette, er alle andre kilder helt til grin. Når man taler i mobil-telefon, kan der jo afsættes næsten en hel watt i hovedet - hvorimod alle de andre kilder måles i nano-watt eller højest micro-watt.

Så hvis man er nervøs for stråling, så må man lade være med at tale i mobiltelefon, eller evt. bruge headset. Og evt. undlade at køre i elektriske S-tog & Metro og el-biler, hvor feltet også er betydeligt!

 • 0
 • 0

Ja mange har Dect-basen lige pa sengebordet, og det giver stralingsstyrker som enligt flere forskere giver negativ virken pa mensken. Og Jepp, dect base sender av nogen idiotisk anledning hele tiden... Det eneste enligt telekomselskaberne og tilverker av telefoner der giver i naerhed av nivåer der "begynder" blive farlig er hved samtale i mobilen, da man holder den mot hovedet kommer man lige under den hälsograense der gelder alment, men det handler ikke om at nivåen er ofarlig ovan den granse, nej den granse er satt fordi man skall kune sige at vi er UNDER gransen, eller skulle der ju slet ikke vare tiladt med mobilbrug hvis man kom over den granse. Alltsa er det en granse for mobilbranschen og oke for jeres helse !

Og jepp, der er fundet helse pavirken LANGT under de granser eller under de nanowatt man snakker om, det er kun at laese de undersögelser der mobilbranschen pa en eller anden måde ikke er inbladet i sa ser man det, alle de unders. viser negativ pavirken. alle !

Men INGEN av de mobilbranschinblandade viser nogesomhelst påvirken, ja er det inte en underlig sak mine venner ?

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten