Forskere udvikler den perfekte robothånd

12. december 2007 kl. 12:11
Britiske og kinesiske forskere arbejder sammen om en kunstig hånd, der skal kunne bevæge sig som menneskehånd. I første omgang skal den benyttes til industriel produktion. Senere er håbet at kunne transplantere den på mennesker.
Artiklen er ældre end 30 dage

Portsmouth University og Jiao Tong-universitet i Shanghai har i fællesskab udviklet en prototype på en mennskehånd skabt ved hjælp af software, der anvender kunstig intelligens, skriver universiteterne i en pressemeddelelse.

»En robothånd, der kan udføre de samme opgaver med samme præcision som en menneskelig hånd er videnskabens hellige gral,« siger Honghai Liu, der underviser i kunstig intelligens.

Ifølge Honghai Liu drejer det sig om at have ekstrem præcis kontrol af robothånden.

Forskerne har anvendt en cyberhandske, der er udstyret med et stort antal små sensorer til at registrere data om, hvordan en menneskelig hånd bevæger sig. Til eksperimentet blev anvendt otte højopløselige digitalkameraer med infrarødt lys. Det gjorde det muligt at måle handskens bevægelser med en præcision på ganske få millimeter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En kunstig hånd vil på kort sigt kunne revolutionere industriel produktion, hvor den vil kunne erstatte en mennskehånd, men på længere sigt vil den også kunne hjælpe personer, der ikke har mulighed for at anvende deres egne hænder, fortæller forskerne.

For at sidstnævnte skal lykkes, skal det også kunne lade sig gøre at overføre nerveimpulser til den kunstige hånd - et projekt, som flere universiteter, mellem dem Stanford i Californien, forsker i.

Dr. Honghai Liu fra University of Portsmouths Institute of Industrial Research, og professor Xiangyang Zhu fra Robotics Institute i Shanghai Jiao Tong University i Kina, har netop modtaget en donation fra Royal Society til at fortsætte deres forskning.

Dokumentation

Pressemeddelelse fra University of Protsmouth

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger