Forskere udnytter wifi-signal til at styre tv med håndbevægelser

Brug hænderne til at styre tv’et, computeren eller sågar radiatoren. Amerikanske forskere fra University of Washington har fundet en måde at udnytte de wifi-signaler, som en almindelig internet-router udsender. Det skriver Scientific American.

Forskerne har udviklet softwaren WiSee, som internet-routere bruger til at bestemme bevægelser fra menneskers hænder og krop. Systemet er ikke afhængigt af kameraer eller andre sensorer til at opfange bevægelser som eksempelvis Microsofts Xbox Kinect.

I stedet udnytter softwaren detaljerede algoritmer, som fastslår, hvilken bevægelse der er tale om. En håndbevægelse skaber et udsving i signalet på mellem 10 og 20 Hz, som kan udnyttes på computeren, tv'et og anden elektronik.

University of Washington-folkene testede først systemet på fire forsøgspersoner, som skulle bevæge hænder og arme. Her udførte teknologien i 94 procent af tilfældene den rigtige opgave, eksempelvis at skifte tv-kanal eller skrue ned for musikken.

Du kan se systemet i aktion her:

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

I artiklen på scientific american er succes-raten beskrevet som "The people were instructed to make nine specific gestures with their bodies, including pushing, pulling and kicking motions. Out of the 900 total gestures performed during the test, WiSee responded correctly 94 percent of the time."

Med andre ord - de har identificeret 9 bevægelser som systemet kan skelne imellem. Disse bevægelser involverer ofte hele kroppen (eller i hvert fald benene).

Skelnen mellem hvilken bruger der gestikulerer udøves ved hjælp af en "preamble" gestus, som skal være unik for hver bruger. Jeg går ud fra at dette også er måden de vil forhindre falske positive fra naturlige bevægelser. Det ville dog være rart at have tal for, hvor ofte systemet detekterer falske positive fra almindelig daglig færden.

Jeg ville for eksempel ikke være begejstret for, hvis min pejs kunne finde på at tænde som vist i videoen fordi jeg vinkede til en nabo på vej ud af huset.

Alt i alt er det en interessant teknologi, men på det beskrevne niveau er det en alt for begrænset anvendelig teknologi - specielt når set i forhold til alternative teknologier (talegenkendelse blandt andet).

  • 0
  • 0

Under min PhD ved Aalborg Universitet undersøgte vi tilsvarende effekter, idet vi forsøgte at bestemme en RFID tags orientering udelukkende ud fra karakteristikken af det signal der modtages fra taggen. Se f.eks. følgende artikel http://vbn.aau.dk/files/65511617/tbme2012_..., hvor vi benytter dette koncept til at lave simpel motion capture i to dimensioner. Dette arbejde er sidenhen videreudviklet med henblik på at bestemme taggens orientering i tre dimensioner, og i næste uge præsenteres vores seneste resultater på en konference i Florida.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten