Forskere tror på SARS-gennembrud

16. april 2003 kl. 00:00
To forskerhold mener uafhængigt af hinanden, at de har fundet SARS-virus' genetiske sekvens og dermed årsagen til sygdommen.
Artiklen er ældre end 30 dage

To forskerhold, et i Canada og et i USA, har uafhængigt af hinanden afdækket næsten identiske versioner af, hvad de mener, er SARS-virus' genetiske sekvens.

Resultaterne bekræfter formodningerne om, at der er tale om en hidtil ukendt forkølelsesvirus. Dermed kan verden stå over for et gennembrud i jagten på både en vaccine og en egentlig behandling af sygdommen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Søren Buus, professor i immunologi ved Panum Instituttet, lover det godt, at to forskerhold uafhængigt af hinanden er nået frem til det samme resultat.

»Det bestyrker mistanken om, at årsagen til SARS er fundet, og at vi nu – i modsætning til for bare to dage siden – har en ide om sammensætningen af SARS-virus. Holder resultaterne stik, så vil de fremskynde udviklingen af en SARS-vaccine væsentligt,« siger han, der understreger, at selv hvis der nu kan arbejdes målrettet på en vaccine, så ligger den flere år ude i fremtiden.

Til gengæld kan en egentlig behandling være tættere på, hvis det viser sig, at proteinstrukturen i SARS-virus har lighedspunkter med andre kendte vira, som fx HIV og herpes. Her har man i dag udviklet behandlingsformer, som med succes kan bruges til at holde virus i skak, forklarer Søren Buus.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger