Nu siger en gruppe forskere De fem forskere har regnet på rapporten
wow, en gruppe på hele fem ud af 300 mio. amerikanere. Skræmmende.
Stor journalistisk indsats.
Forleden tog den amerikanske præsident Barack Obama på en charmetur til Florida, hvor han iført badebukser plaskede rundt og viste omverdenen, at strandene - på trods af historiens største olieulykke ikke langt derfra - stadig er et besøg værd.
Det skulle være godt for turistbranchen, men olien lurer stadig, lyder det nu fra fem amerikanske forskere.
Meldinger om at 75 procent af olien er fordampet, opløst, afbrændt og skimmet holder nemlig ikke. Faktisk er der stadig omkring tre millioner olie tilbage.
»Vi vurderer, at olie på eller under overfladen er mellem 70 og 79 procent (af den olie, der slap ud, red.) eller mellem 2,9 og 3,2 millioner tønder,« skriver marinebiologer fra University of Georgia og Skidaway Institute of Oceanography i en mindre rapport, der ikke er blevet peer-reviewed.
Konklusionen bygger ikke på nye undersøgelser, men i stedet på en rapport som den amerikanske myndighed NOAA offentliggjorde for få uger siden.
De fem forskere har regnet på rapporten, og konklusionen som forskerne drager afviger væsentligt fra den, medierne har rapporteret.
I NOAA's rapport fremgår det, at:
Dermed kan man tolke NOAA rapport sådan, at 75 procent af olien er forsvundet. Men det mener forskergruppen er forkert.
»Gruppen mener, at mediernes tolkning af rapporten (fra NOAA, red.) har været ved siden af. Olie der rapporteres som fordampet eller opløst, naturligt eller kemisk dispergeret, er blevet tolket som værende "væk" og ikke længere en trussel mod økosystemet. Men denne gruppe mener, at størstedelen af den opløste og dispergerede olie stadig er til stede, og den er ikke nødvendigvis harmløs,« skriver gruppen.
»Det er vigtigt at forstå, at nedbrydningen af råolie af mikroorganismer mest drejer sig om de korte kæder af kulbrinter - ikke de mere giftige, polycykliske aromatiske kulbrinter. De giftigste dele af råolien er dem, der vanskeligst nedbrydes naturligt,« står der.
NOAA er endnu ikke kommet med en kommentar.
Nu siger en gruppe forskere De fem forskere har regnet på rapporten
wow, en gruppe på hele fem ud af 300 mio. amerikanere. Skræmmende.
Stor journalistisk indsats.
»Det er vigtigt at forstå, at nedbrydningen af råolie af mikroorganismer mest drejer sig om de korte kæder af kulbrinter – ikke de mere giftige, polycykliske aromatiske kulbrinter. De giftigste dele af råolien er dem, der vanskeligst nedbrydes naturligt,« Denne viden er da vel relevant at tage med i betragtning af situationen - eller er det uklart, hvad PAK / PAH er for noget og at de f.eks. er kræftfremkaldende?
Spørgsmålet er ikke om det går godt ved Grønland og andre steder, Spørgsmålet er hvornår det går galt. Kan prisen for vores olieeventyr nogensinde blive for høj?
"...........collided with a cargo ship .... 10 km off the coast of Mumbai. ...... The cargo ship eventually tilted to about 80 degrees dropping around 250 containers into the sea. Before the spill could be plugged 400 tonnes of oil had leaked into the sea.
MSC Chitra was containing about 2,600 tonnes of oil, 300 tonnes of diesel and 89 tonnes of lubricating oil at the time of the collision.........."
Vi bygger bro med stærke vidensmedier, relevante events, nærværende netværk og Teknologiens Jobfinder, hvor vi forbinder kandidater og virksomheder.
Læs her om vores forskellige abonnementstyper
Med vores nyhedsbreve får du et fagligt overblik og adgang til levende debat mellem fagfolk.
Teknologiens Mediehus tilbyder en bred vifte af muligheder for annoncering over for ingeniører og it-professionelle.
Tech Relations leverer effektiv formidling af dit budskab til ingeniører og it-professionelle.
Danmarks største jobplatform for ingeniører, it-professionelle og tekniske specialister.
Kalvebod Brygge 33. 1560 København V
Adm. direktør
Christina Blaagaard Collignon
Chefredaktør
Trine Reitz Bjerregaard