Forskere: Supercykelstier fortjener en større bid af infrastrukturplan

Plus8. april 2021 kl. 10:245
Forskere: Supercykelstier fortjener en større bid af infrastrukturplan
Illustration: olli0815/Bigstock.
Supercykelstier kan i nogle tilfælde vise sig at være en endnu bedre forretning for samfundet end både nye veje til biler og nye skinner til bane.
Artiklen er ældre end 30 dage

Cykler er traditionelt blevet betragtet som en transportform, der egner sig godt til de korte ture, men som til gengæld ikke kan hamle op med kollektiv trafik og biler på de længere distancer.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
5 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
8. april 2021 kl. 19:00

Personligt arbejder jeg i København centrum og de 12 km til arbejde bliver på elcykel, så jeg ikke behøver at komme svedig frem - så kan den få lidt mere motionsgas på vejen hjem. Elcykler er klart at foretrække fremfor biler og for mit vedkommende også S tog, som jeg bor tæt på "i hver ende".

Og derfor virker det også forkert primært at sammelingne på elcylker med almindelige cykler (ja, nogle vil måske skifte en almindelig cykel ud med en elcykel). Derimod burde man netop sammenligne elcykler med biler, da elcykler (som du hentyder til) er et alternativ til bil på kortere pendlerstrækninger.

3
8. april 2021 kl. 15:28

Et forhold som man muligvis glemmer når man taler elcykler vs. alm. cykler er, at der er en relativ stor andel af ældre og folk med relativ dårlig motorik som er begyndt at elcykle. Dette er jo i sig selv er godt nok, men jeg tro det skævvrider uheldsstatistikken. Mht. til fremkommelighed har man i Odense valgt at forringe cyklernes fremkommelighed i væsentlig grad de seneste år. Letbanen går desværre forud for motionsgivende og CO2 venlig transport som cyklisme.

2
8. april 2021 kl. 14:24

Hørt.. Pendler selv 34 Km om dagen på elcykel, det ville jeg ikke gøre uden el.

1
8. april 2021 kl. 14:13

Ja - uheldfrekvensen ved elcykler er højere end for cykling generelt - men det skyldes bl.a., at cykelstier, lyskryds mv. ikke er designet til den højere hastighed. Derfor skal der gøres en langt større indsats for, at cykelstier/ruter får bredere og bedre lige løb, istedet for de snørkler, som man ofte finder - specielt ved lyskryds, hvor Dybbølsbro problematikken er noget nær det værste - og ikke bliver meget bedre med det foreslåede nye design.

Personligt arbejder jeg i København centrum og de 12 km til arbejde bliver på elcykel, så jeg ikke behøver at komme svedig frem - så kan den få lidt mere motionsgas på vejen hjem. Elcykler er klart at foretrække fremfor biler og for mit vedkommende også S tog, som jeg bor tæt på "i hver ende".

Elcykler skal ikke udskammes - tværtimod. De skal bare, som det relativt nye element de er, have bedre forhold, som passer til hastigheden og her er bredere cykelstier også et element, så de mere langsomme kan overhales.