I sommer måtte Niras opfinde eget prøveopsamlingsredskab. Fagkyndiges forståelse af skumdannelser er endnu begrænset.

Liv Bjerg Lillevang
Journalist
Artiklen er ældre end 30 dage

Liv Bjerg Lillevang
Journalist
Det består af mestendels af luft og vand, men kan derudover bære fine partikler som silt, ler og alger, samt ophobe bakterier og miljøfarlige stoffer.
Havskum, som over sommeren har vist sig at rumme høje koncentrationer af PFAS’er langs den jyske vestkyst og tungmetaller og oliestoffer i Margretheholms Havn, har givet panderynken hos eksperter rundt om i landet.
PLUS-abonnement
IDA-adgang
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
3 kommentarer. Hop til debatten
DelUdskriv
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
3
29. august 2022 kl. 18:00
Var der ikke en øl, der hed Havskum i gamle dage? Den smagte som om, der var et højt indhold af olie.
2
26. august 2022 kl. 19:54
Bryggerierne måler sikkert primært skummets fysiske egenskaber.Jeg ville da mene at bryggerierne har en metode til at måle skum
Her drejer det sig, langt overvejende, om dets kemiske bestanddele.
1
26. august 2022 kl. 16:51
Jeg ville da mene at bryggerierne har en metode til at måle skum da det er en del af herlighedsværdien ved fadbamser, hi.