Forskere fra USA’s forsvar vil implantere microchips for at opdage corona

14. april 2021 kl. 17:002
Konspirationsteoretikere mener at have fået ret, efter at forskere fra det amerikanske forsvarsministerium hævder at have udviklet en implanterbar mikrochip til at detektere coronavirus, før symptomerne opstår.
Artiklen er ældre end 30 dage

»Det overrasker dig måske at få at vide, at mange af de opfindelser, der er blevet brugt til at bekæmpe coronavirus, engang var obskure Pentagon-finansierede projekter til at forsvare soldater mod smitsomme sygdomme og biologiske våben.«

Sådan præsenterede den amerikanske tv-journalist Bill Whitaker søndagens afsnit af CBS-programmet ‘60 Minutes’, som ifølge flere Twitter-brugere bekræfter et af konspirationsteoriernes værste mareridt.

I 60 Minutes-afsnittet præsenterede Matt Hepburn, tidligere oberst og forskningsleder hos det amerikanske militærs forsknings- og udviklingsafdeling DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), en mikrochip, som ifølge DARPA opdager coronavirus, før symptomer opstår.

»Det er en sensor. Den lille grønne ting derinde lægges under din hud og fortæller dig, at der sker kemiske reaktioner inde i kroppen, og det signal betyder, at du kommer til at få symptomer i morgen,« sagde han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mikrochippen, der er indkapslet i et vævslignende gel, er designet til løbende at teste blodet for coronavirussen. Hvis testen er positiv, advares personen med den implanterede chip om, at der bør tages en blodprøve, som kan udføres af personen selv, for at bekræfte det positive testsvar.

Matt Hepburn fortalte, at DARPA »udfordrer forskningsmiljøet til at komme med løsninger, der måske lyder som science fiction«, og at han ved sin ansættelse for otte år siden fik til opgave at eliminere pandemier.

Konspirationer om overvågelse

Mindre opsigtsvækkende end selve præsentation af den implanterbare mikrochip er nok reaktionerne fra bekymrede brugere på Twitter, som i massevis skriver om, at dette netop bekræfter konspirationsteoretikerne i at have ret.

Eksempelvis er Microsoft-stifteren Bill Gates af konspirationsteoretikere beskyldt for at stå bag coronapandemien, som ifølge dem i virkeligheden er et røgslør for at implantere sporbare mikrochips. Pfizers coronavaccine er i øvrigt beskyldt for at indeholde en nanochip til samme formål.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Russerne har afsløret nanochip i Pfizer-vaccine....eller var det en guitarpedal?

Men i 60 Minutes-udsendelsen afviser forskningsleder Matt Hepburn, at DARPA, der blev oprettet som en tophemmelig forskningsenhed under den kolde krig, har udviklet en implanterbar mikrochip for at overvåge borgeres færden.

»Det er ikke en eller anden frygtet microchip fra regeringen til at spore alle dine bevægelser, men en vævslignende gel konstrueret til løbende at teste dit blod,« siger han.

»Et 21. århundredes værktøj til at bekæmpe pandemier«

I 60 Minutes-udsendelsen fortælle Matt Hepburn ikke meget mere om mikrochippen, men på det californiske universitet UCI School of Medicines hjemmeside beskriver en år gammel artikel relateret til et forskningsstudie baggrunden for mikrochip-teknologien, der tilsyneladende går flere år tilbage.

»Projektet brugte en Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) -finansieret mikrochipteknologi, der oprindeligt blev udviklet til at undersøge smitsom influenza og andre almindelige forkølelsesinfektioner, herunder almindelige coronavirusinfektioner,« skriver UCI School of Medicine.

Universitetet undersøgte sidste år, hvordan mikrochip-teknologien kan bruges til at detektere antistoffer mere præcist end PCR-tests for at optimere såkaldte rekonvalescerende plasmabehandling til covid-19-patienter.

På universitets hjemmeside vises et billede ledsaget af teksten: »Et 21. århundredes værktøj til at bekæmpe pandemier«.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Illustration: UCI School of Medicine.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Undersøgelsen med titlen Analysis of SARS-CoV-2 Antibodies in COVID-19 Convalescent Plasma using a Coronavirus Antigen Microarray fra UCI School of Medicine blev i januar 2021 udgivet i det anerkendte og fagfællebedømte videnskabelige tidsskrift Nature.

Dialysefilter godkendt af FDA

Matt Hepburn præsenterede over for 60 Minutes ikke kun mikrochippen, men også en anden teknologisk opfindelse: et filter til en dialysemaskine, der ifølge den tidligere oberst »fjerner virus og returnerer blodet igen«.

Ifølge udsendelsen har den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, allerede autoriseret filteret til at blive brugt i nødsituationer. Næsten 300 kritisk syge patienter er indtil videre blevet behandlet med det.

60 Minutes fulgte i fire dage ‘Patient 16’, en militæransats kone, efter tilladelse fra hendes familie. Hun blev indlagt på hospitalet »tæt på døden med organfejl og septisk chok, da hun kom med i Forsvarsministeriets covid-19-studie«.

»Inden for få dage var Patient 16 kommet sig fuldstændig,« fortælles det, mens der vises billeder af en kvinde i respirator og af en dialysemaskine fyldt med blod.

60 Minutes-afsnittet indeholder derudover en række med andre forskere, som arbejder for det amerikanske forsvarsministerium. De fortæller bl.a. om, hvordan de har hjulpet til med at udvikle og producere antistoffer brugt til AstraZeneca-vaccinen, og hvordan de arbejder på en vaccine mod hele coronavirusfamilien.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
19. april 2021 kl. 14:19

Gad vidst, hvad det her er begyndelsen til...

Vi undgår vist næppe at overveje den gamle frase:

Alt, hvad der kan bruges, vil blive brugt, og alt, hvad der kan bruges, kan også misbruges

  • og alt, hvad der kan misbruges, vil blive misbrugt.

Om ikke før, så siden...

1
15. april 2021 kl. 09:18

Det bliver først interessant, når man kan downloade et program til sensoren for at detektere en helt ny trussel.