Forskere finder kilden til evig ungdom i et protein

1. december 2008 kl. 14:569
Forskere har fundet et protein, som reparerer vores DNA, når det bliver ødelagt. Men når DNA'et med alderen går mere og mere i stykker, kan proteinet ikke følge med, og vi ældes. Medicin mod aldring kan derfor være på vej, spår forskere på Harvard Medicinal Skole.
Artiklen er ældre end 30 dage

Forskere på Harvard University har fundet et protein, som måske kan være med til at holde os evigt unge. Proteinet, som hører under gruppen sirtuins, står for at reparere ødelagt DNA, men når vi bliver ældre, stiger mængden af skader på vores DNA, og proteinet må give tabt.

Proteinet blev først opdaget i svampe, men er nu også fundet i mus. Forskerne har forsøgt sig med at sprøjte ekstra doser af proteinet ind i musene, når de blev ældre. Resultatet var bemærkelsesværdigt. Musenes liv blev forlænget med op til 46 procent.

»Vi ser her gennem tests i praksis, at elementer af aldring kan vendes,« siger Philipp Oberdoerffer, som er en af forskerne bag forsøget.

Forskerne har endnu ikke udviklet en antialdringsmedicin, men ifølge professor på Harvards Medicinal Skole, David A. Sinclair, skal vi ikke kigge langt ud i fremtiden for at få øje på den type medicin.

Protein med dobbelt arbejde

Det nyopdagede proteins hovedopgave er at kontrollere genregulering og sørge for at "slukke og tænde" for generne på de rigtige tidspunkter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når vi bliver ældre, og vores DNA oftere og oftere går itu, bliver det for meget for proteinet, som i stigende grad forsømmer vedligeholdelsen af DNA'et.

Ved at injicere musene med ekstra protein, blev overarbejdet mindsket, og proteinet kunne igen koncentrere sig om at reparere DNA.

Grå stær og knogleskørhed var to af de aldringssymptomer, som blev mindsket i musene. De overordnede resultater var koncentreret omkring hjerte, muskler, øjne og knogler.

Ud over medicin til evig ungdom håber forskerne på med tiden at kunne udvikle medikamenter til at kurere Alzheimers og andre sygdomme, som degenerer kroppens celler.

Rødvin og nødder mod alderdom

Udover det livgivende protein har forskerne også opdaget, at stoffet resveratrol stimulerer proteinet, så det bliver mere effektivt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Resveratrol findes blandt andet i rødvin, vindruer og forskellige nødder. Så indtil forskerne har udviklet ungdomsmedicinen, kan det anbefales at drikke et glas rødvin til aftensmad for at holde det gamle urværk i gang.

Dokumentation

link

9 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
2. december 2008 kl. 12:05

D.v.s. man allerede har fundet kilden til den evige artikel?

8
2. december 2008 kl. 10:33

Har jeg ikke hørt det før?

Hvordan udskifter man alle kroppens proteiner?

Denne artikkel kan bringes igen og igen med få ændringer.

7
2. december 2008 kl. 07:51

Så slipper man aldrig af med konen,,,,,At høre på hende til evig tid,,,,Uha !

6
2. december 2008 kl. 03:07

Hvis det er evig ungdom, skal der selvfølgelig ikke udbetales aldersrente (folkepension). Kæmpegevinst for firmaerne at have personale med 80 til 100 års erfaring.

5
1. december 2008 kl. 23:21

Er det ikke nærmere kilden til evig alderdom?

Kommer vel an på, hvornår man tager "pillen"!?!

Tror nu jeg vil starte med en daglig fl--- (sludder) et glas rødvin, og et par svesker eller tre. ;-)

4
1. december 2008 kl. 21:37

"Forskere finder kilden til evig ungdom" Er det ikke nærmere kilden til evig alderdom?

3
1. december 2008 kl. 21:03

Og glæden ved at se Jorden blive opslugt af solen o_O

2
1. december 2008 kl. 16:39

kommer der også evig skat!

Ja, men også evig kærlighed.

1
1. december 2008 kl. 15:54

kommer der også evig skat!