Forskere finder gener for sukkersyger
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Forskere finder gener for sukkersyger

Forskere fra Cambridge Institute for Medical Research i England har fundet fejl i to gener, som er forbundet med udviklingen af type 1-diabetes. Opdagelsen er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Nature.

Bag opdagelsen står Joanna Howson, der sammen med sin gruppe har fundet fejl i de to gener HLA-A og HLA-B. Fejlene betyder, at kroppens immunsystem - særligt de hvide blodlegemer - ødelægger de celler, der skal producere insulin, bugspytkirtlens beta-celler, skriver New Scientist.

Normalt har generne HLA-A og HLA-B en funktion i immunsystemet, hvor de danner proteiner, som hjælper med at bekæmpe infektioner.

Opdagelsen blev offentliggjort på FN's World Diabetes Day, og i den forbindelse sagde læger, at det vil få en stor betydning for lægevidenskaben.

Diabetes 2 kan afsløres ved gentest

I dag bliver de fleste tilfælde af type 1-diabetes opdaget for sent til at redde de insulinproducerende celler. Det kan nu blive muligt med en gentest, skriver nyhedsmagasinet AFP.

Tilbage i 2005 fandt forskere sammenhæng mellem genet TCF7L2 og forekomsten af type 2-diabetes - også kaldet gammelmandsukkersyge. Undersøgelser viser, at 20 procent af personer, der lider af diabetes 2, bærer to kopier af dette gen.

Fundet blev gjort af forskere i den islandske biotekvirksomhed Decode Genetics, der efterfølgende i samarbejde med den amerikanske virksomhed DNA Direct har udviklet en gentest til at afsløre genet.

Der er dog store usikkerheder ved brugbarheden af sådanne gentest, påpeger professor Lene Koch, Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet, i en artikel i Weekendavisen.

For det er kun personer, der har en særlig form af genet, der har høj risiko for diabetes. Langt de fleste har genet i en form, som kun øger risikoen for sukkersyge ganske lidt, forklarer hun.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Problemt med den slags gentest er at de fokuserer på fejl. Nu har jeg med en hvis sandsynlighed omtalte "fejl" på mine HLA-A og HLA-B, men noget ældre forskning, jeg så i min ungdom, tyder på at et højsensitivt immunforsvar giver en lavere cancerincidens. Og så burde jeg jo håbe på at jeg har "fejl" på min HLA-A og HLA-B.

 • 0
 • 0

Der findes mange sygdomme - alle er skabt af svage mennesker - mennesker der tænker svagt - mennesker der tror de kan leve af ødelagt mad - jeg kalder det her fortsat mad.

Mennesker, der får sygdomme, er selv skyld i dette, værsågod, det er fakta. Så kan "forskere" forske og forske og genmanipulere i årtusinder.........intet af dette hjælper.........

Vi er født med en fantastisk mave og krop, der kan klare alt, og født med en hjerne, der BURDE kunne tænke SELV og ikke bare blindt læse sig til oplysninger fra det, man kalder "Videnskab."

Vor krop skal fodres med rene madvarer - det, som "eksperter" vildleder med, er SLET IKKE SUNDT for vore kroppe - vi kan slet ikke køre på den benzin.

Resultater af studier af befolkningsgruppers levevis viser, hvordan en sund kost og levevis skal være: Frisk fra sin kilde, hent den i din have eller på bondens mark.
Lad være at forarbejde føden, spis hele blade og hele kerner og rødder. Lær at opbevare føden i vintertiden - det kunne man for 50 år siden.
Spis én slags føde i dette måltid, en anden slags i næste måltid, så den varieres.
Spis årstidens frugt og grønsager.
Spis de frugter og grønsager, der vokser i din hjemegn.
Opbevar frugt og grønsager ude på nordsiden af dit bosted - langt bedre end et køleskab med stillestående luft.
Spis vegetarisk uden æg, mælkeprodukter og ost.
Stop spisning af kød, fugl og fisk.
Køb slet ikke det kunstgødede og giftsprøjtede - du får giften i dig og får den aldrig ud igen; thi nyrer og lever kan ikke udskille disse gifte. Derfor: Køb økologisk og biodynamisk, ja, man skal være MEGET MEGET BLIND, hvis man køber det tradionelle med giftstoffer i!!!
Vi skal ånde frisk luft 24 timer i døgnet - jeg tror alle danskere snyder sig selv - lever i biler og indendørs - og røg uha!!!
Afskaf sukker, cola, sodavand, kaffe.
Drik frisk vand fra en kilde eller fra vandhanen.

Påvirk regeringen nu til at stoppe nedsivningen til grundvandet af kunstgødningsstoffer og sprøjtegifte. F. eks. 40% moms på madvarer med gift. 0 % på de rene varer.
Forsøg viser, at der er orden (modsat rod) i biodynamiske og økologiske frugter og grønsager. Vil du have orden i dine kropsceller? Vil du have orden i dine hjerneceller, så spis mad med orden.

TERMODYNAMIKKENS 2. HOVEDSÆTNING passer og bør også bruges her. - For at lave orden skal man arbejde for orden.

Der er mere tørstof i økologiske varer end i de sprøjtede/kunstgødede, så ved økologisk køb får man mere føde for de rare penge.

Hjælp med at stoppe ødelæggelsen af vor jord - vor gode muldjord, hvor mikrobakterier gør afgrøden fuldendt.

Ved økologisk dyrkning er der ikke mere skadelige insekter på planterne - og gifte behøves derfor ikke.

Stop GMO - vær aktiv og red verden - Tænk på dit eget helbred.
Tør du???

Det vil ALDRIG lykkes for læger, videnskabsmænd ogforskere, som de kaldes og kalder sig, AT SKABE LIV.
DET VIL ALDRIG LYKKES DEM AT FINDE ET ENESTE MIDDEL, DER ALENE KAN REDDE VERDEN.

Den gåde, som de leder efter og leger med, er:

SPIS FRISK NATURLIGE FRUGTER OG PLANTER - udviklingen kan sagtens fortsætte alligevel.....

Giv dig selv gode dage, med kærlig hilsen Per

 • 0
 • 0

Jeg er helt sikker på at diabetes type 1 selvfølgelig også skyldes unaturlig levevis, unaturlig tænkning og spisning af unaturlig mad. I stedet for at forskere starter deres forskning på allerede fejlagtig forskning, skulle forskerne starte med at tænke selv.
Alle sygdomme inklusive "godartede" svulster etc. SKYLDES unaturlig levevis med deraf nedsat immunforsvar til følge. Tænk selv og tænk positivt og spis naturligt og få frisk luft, naturligt lys og bevæg dig. Gør dig fri.

Kærlig hilsen Per

 • 0
 • 0

Jeg er helt sikker på at diabetes type 1 selvfølgelig også skyldes unaturlig levevis, unaturlig tænkning og spisning af unaturlig mad....
Alle sygdomme inklusive "godartede" svulster etc. SKYLDES unaturlig levevis med deraf nedsat immunforsvar til følge.

Det var da godt nok den største omgang vrøvl jeg har læst længe... Tak for at bringe et smil på læben på en kold og grå mandag :-)

Der er ingen tvivl i dag at type 2 diabetes fortrinsvis er det man kalder en "livsstilsygdom", så her har du mere eller mindre ret. En sund levevej vil minimere risikoen for at man bliver ramt.

Men for type 1's vedkommende er man (så vidt man ved idag) genetisk disponeret fra fødslen af, og selve sygdommens udbrud kan "trigges" af et naturligt angreb på ens imunforsvar så som influenza, et fysisk eller psykisk traume, og/eller en ekstrem usund levevis.

Men at type 1 diabetes direkte SKYLDES ens levevis er lodret forkert. Især understreget at de fleste tilfælde optræder i 10-12 års alderen, men også ses helt ned til 2-3 års alderen. Altså grupper, hvor levevis endnu ikke burde kunne sætte de store spor.

Det er rigtigt at ens livsstil påvirker imunforsvaret i større eller mindre grad. Men at det er ÅRSAGEN/SKYLDEN til type 1 diabetes, der er du godt nok langt ude...

 • 0
 • 0

Jeg tænker og er langt ude.......
Jeg tror faktisk, vi alligevel er enige. Genetisk disponeret fra fødslen, ja, flere og flere får sygdommen i udbrud i en ung alder, selv medfødt. Men gener bliver kun ødelagt ved forkert levevis. Ligesom et bundt kabler i en computer eller i jorden, der skal slid eller f. eks. en syret eller basisk tilstand til at slide en ledning. Er alt neutralt, sker der intet slid.
Jeg kan ikke tænke klarere, end at uhensigtsmæssig levevis er årsagen til at normale gener får en lille fejl. Fejl kommer af noget. Fejl kommer ikke af intet. Og hvad er intet - det findes slet ikke!!

I Johs. kap. 9 omtales den blindfødte mand således, kort:
Disciplene spurgte Jesus: "Hvem har syndet? Er det ham selv eller hans forældre?" Vi ser her, at disciplene tror på reinkarnation, det er den ene ting, altså har manden gjort noget forkert/noget usundt i sit forrige liv? Det andet er, at måske har forældrene gjort noget uhensigtsmæssigt i deres tidligere liv eller under graviditeten? Alkoholikere føder nogle gange blinde børn.

Jeg tænker.
Kærlig hilsen Per

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten