Forskere bag studie med 500.000 borgere: Drop æggene og lev længere

PLUS.
Æggenes rolle i hjerte/kar sygdomme har været debatteret længe. Nyt studie kommer frem til, at et almindeligt indtag alligevel kan være risikabelt. Illustration: Velbort / Bigstock

Forskere advarer mod at spise æggeblommer for undgå øget risiko for hjertekarsygdomme og kræft. Ifølge fedmeforsker Nina Geiker kan man dog roligt spise æg uden at være bekymret.

Når man spiser æg, indtager man gode proteiner, mineraler og andre næringsstoffer. Men æg - hovedsageligt æggeblommen - indeholder også kolesterol, som øger risikoen for at dø for tidligt som følge af
Få adgang til PLUS-indhold og e-avisen
Læs videre med et digitalt abonnement på Ingeniøren PLUS.
De første 30 dage er gratis.
Dit medlemsskab giver dig adgang
Som medlem af IDA er Ingeniøren PLUS en del af dit medlemskab. Log ind med Mit IDA for at aktivere adgangen til PLUS-indhold.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk.