Forskere 3D-printer Terminator-legering

16. juli 2013 kl. 13:27
En legering af galium og indium, der kan holde sig flydende ved stuetemperatur, kan formes som en lille kugle og efterfølgende holde sin form, når den udsættes for luft.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det er endnu ikke helt så fantastisk, som scenen i filmen Terminator 2, hvor den jagtende bøddel opløses til en kviksølvlignende masse for efterfølgende at forme sig som politimand. Men forskere ved North Carolina State University i Raleigh har udviklet en legering af galium og indium, der har nogle overraskende formskabende egenskaber, som de mener kan udnyttes i eksempelvis udviklingen af fleksibel, bøjelig elektronik, skriver New Scientist.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Legeringen kan holde sig flydende ved stuetemperatur og kan formes som en lille kugle, og efterfølgende holde sin form, når den udsættes for luft.

Forskerne har som eksempel kommet legeringen i en kanyle, hvorefter de kan dosere en lille fast tråd på omkring en centimeter af stoffet. På trods af, at der er tale om en flydende legering ved stuetemperatur, får luften alligevel den lille tråd til at størkne så meget, at den kan stå lodret.

Remote video URL

Forskerne peger på, at det eksempelvis vil være muligt at anvende legeringen i 3D-printere og bruge den til at printe strømførende ledninger eller lignende. En anden fordel ved legeringen er, at den ikke er giftig. Til gengæld er den heller ikke billig, idet den ifølge New Scientist koster godt 100 gange mere end sædvanligt plastisk 3D-printmateriale.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger