Forsker vil omdanne gammelt brød til fødevareemballage

Plus27. maj 2021 kl. 16:001
Forsker vil omdanne gammelt brød til fødevareemballage
En grøn kemisk proces skal forvandle brødaffald til et biologisk, nedbrydeligt materiale, der kan erstatte den plastbaserede emballage på hylderne i supermarkedet Illustration: Bigstock/AnaMarques.
Brødaffald er bedre tjent som et biologisk materiale til emballering end som råvare i biogasproduktion eller dyrefoder, lyder det fra forsker ved Aarhus Universitet.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det skal være slut med at smide det gamle, tørre brød ud og lade det gå til spilde i skraldespanden. I stedet skal brødet omdannes til nedbrydelig emballage, der kan erstatte plasten pakket rundt om vores fødevarer rundt om i landet supermarkeder.

Det er udmeldingen fra adjunkt Mario M. Martinez fra Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet, der i et forskningsprojekt arbejder på at skabe kemo-mekaniske metoder, så man ud af brød kan skabe emballage som film og bakker, der kan modstå fugt.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
28. maj 2021 kl. 12:46

Jeg ved ikke hvilken status emballagen får, men det ville være et stort plus hvis fødevareemballage kunne smides i posteringscontaineren. Ofte er emballagen jo blevet fedtet og beskidt alligevel, så postering er det mest fornuftige.

I øvrigt smider vi sjældent brød ud. Skær det i terninger, kom olivenolie på og så en tur i ovnen, så har man dejlige croutoner.