Forsker vil omdanne gammelt brød til fødevareemballage

PLUS.
En grøn kemisk proces skal forvandle brødaffald til et biologisk, nedbrydeligt materiale, der kan erstatte den plastbaserede emballage på hylderne i supermarkedet Illustration: Bigstock/AnaMarques

Brødaffald er bedre tjent som et biologisk materiale til emballering end som råvare i biogasproduktion eller dyrefoder, lyder det fra forsker ved Aarhus Universitet.

Det skal være slut med at smide det gamle, tørre brød ud og lade det gå til spilde i skraldespanden. I stedet skal brødet omdannes til nedbrydelig emballage, der kan erstatte plasten pakket rundt om vores
Få adgang til PLUS-indhold og e-avisen

Læs videre med et digitalt abonnement på Ingeniøren PLUS.
Prøveabonnement kræver ikke kreditkort, og abonnementet udløber automatisk.
Dit medlemsskab giver dig adgang
Som medlem af IDA er Ingeniøren PLUS en del af dit medlemskab. Log ind med Mit IDA for at aktivere adgangen til PLUS-indhold.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk.