Hvad er potentialudligning, og hvorfor er det vigtigt? Spørgsmålene om den særlige disciplin inden for elektroniksikring er blevet aktuelle, efter at Banedanmark er blevet kritiseret for beslutningen om at udskyde arbejdet med potentialudligning på Københavns Hovedbanegård.
Projektet er parkeret på ubestemt tid, fordi pengene i stedet skal finansiere det hul i kassen, der opstod, da Banedanmark opdagede, at den aktuelle ombygning af Ringsted Station bliver 290 millioner kroner dyrere end budgetteret.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Man har et veldefineret system for fremføreng af spænding og strøm til togene, men åbenbart har man sløset noget med returvejen i form af skinner og jord. Visse skinneafsnit er endda isolerede, så medmindre de på anden vis (gennem jorden) kan komme af med strømmen forstår jeg godt problemet. At det kan blive farligt er en designfejl. Vagabonderende strømme må være en omskrivning for mangelfuld returleder. Der er ingen strøm som bare vandrer derudaf medmindre det er den letteste vej.
Man nævner ikke en anden væsentligt faktor, som er brandfaren ved vagabonderende strømme. Der sidder som bekendt ikke overstrømsbeskyttelse i ledende konstruktioner og installationer, som ikke er tilsigtet til at skulle lede strøm. I slemme tilfælde kan vagabonderende strøm nå op på flere hundrede ampere, hvilket godt kan give nogle kritiske temperaturstigninger.