Forsinket valg af togoperatør
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Forsinket valg af togoperatør

I går skulle Trafikministeriet have valgt den operatør, der skal køre tog på 308 km midt- og vestjyske skinner. Ministeriet har imidlertid ikke kunnet bestemme sig, men håber at være færdige med evalueringen til nytår.

De udbudte strækninger er Tønder-Esbjerg, Esbjerg-Herning. Herning-Århus, Struer-Århus, Struer-Thistid og Struer-Skjern.

Som et led i kommercialiceringen af DSB er 15 procent af jernbanenettet i Danmark udbudt til andre operatører. DSB kan imidlertid også byde og har presset sig selv ned til den halve pris af, hvad det i dag koster DSB at køre på de pågældende strækninger.

Andre tilbudsgivere er et datterselskab af Deutsche Bahn, franske Connex Transport og britisk ejede Arriva. Vinderen går først i gang fra 2003 og fortsætter otte år.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først