Forsinket valg af togoperatør
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Forsinket valg af togoperatør

I går skulle Trafikministeriet have valgt den operatør, der skal køre tog på 308 km midt- og vestjyske skinner. Ministeriet har imidlertid ikke kunnet bestemme sig, men håber at være færdige med evalueringen til nytår.

De udbudte strækninger er Tønder-Esbjerg, Esbjerg-Herning. Herning-Århus, Struer-Århus, Struer-Thistid og Struer-Skjern.

Som et led i kommercialiceringen af DSB er 15 procent af jernbanenettet i Danmark udbudt til andre operatører. DSB kan imidlertid også byde og har presset sig selv ned til den halve pris af, hvad det i dag koster DSB at køre på de pågældende strækninger.

Andre tilbudsgivere er et datterselskab af Deutsche Bahn, franske Connex Transport og britisk ejede Arriva. Vinderen går først i gang fra 2003 og fortsætter otte år.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten