Forsinket hangar forlænger F-16-flyenes tjeneste
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Forsinket hangar forlænger F-16-flyenes tjeneste

Illustration: Flyvevåbnet

Ifølge et notat til Folketingets forsvarsudvalg fra forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) må de danske F-16-fly forblive i tjeneste et halvt år længere end planlagt. Det skyldes, at hangaren til de nye F-35-kampfly er forsinket. Det skriver Altinget.

Ifølge planen skal F-16-flyene udfases i 2024, når forsvaret har nok nye F-35-kampfly til at udfylde F-16-flyenes rolle.

Ifølge notatet skyldes forsinkelsen, at man tidligere på året valgte at flytte placeringen af F-35-komplekset til den sydvestlige del af Flyvestation Skrydstrup for at mindske støjgenerne mest muligt.

Læs også: Støjproblemer fører til dyr forsinkelse af nye kampfly

F-16 er mindre slidt end forventet

Ifølge notatet er det muligt at forlænge brugen af F-16, fordi kampflyet er blevet slidt mindre end forventet de seneste to år.

Leveringen af de første F-35 på Flyvestation Skrydstrup skal ske mellem slutningen af 2022 og frem til april 2023. F-16-flyene skulle være udfaset fra slutningen af 2024, men dette forsinkes nu til første halvår 2025.

Forsvaret er virkelig i dyb fred mode, når det skal tage 5-6 år at bygge nye hangarer !

Det er i øvrigt kendetegnende for hele projektet, at der ikke er nogen der står og presser på, for at få flyene i luften, og til fronten.

Mustang prototypen blev bygget på 117 dage.

  • 12
  • 0