Forsikringsselskaber kræver klimaplan efter skybrud

Sidste sommer var en dyr en af slagsen for forsikringsselskaberne. Mange danskere oplevede at have vand i kælderen efter et kraftigt skybrud, og det kostede i alt forsikringsselskaberne 4,9 milliarder kroner.

Det får nu forsikringsselskaberne til at kræve, at regeringen laver en national klimastrategi, der skal ruste Danmark til bedre at gå klimaforandringerne i møde. Det skriver jp.dk

»Sidste sommers skybrud blev historisk dyre, og skybruddet over København den 2. juli satte helt nye standarder. Det adskiller sig blandt andet ved, at det gik langt hårdere end normalt ud over erhvervsdrivende med dyrere skader og store driftstab til følge,« siger underdirektør Torben Weiss Garne fra Forsikring & Pension til jp.dk.

»Der er brug for at finde svar på udfordringerne: Hvordan håndterer vi regnmængderne i byerne, hvad gør vi i forhold til huse med udsat beliggenhed osv. Forsikringsbranchen påtager sig sin del af ansvaret, men der er brug for fælles svar på udfordringerne,« siger underdirektøren.

Læs historien på jp.dk