Formodet drone i nærkollision med Lufthansa-fly

Det var et af Lufthansas Embraer ERJ-195-fly, der mandag var 100 m. fra at kollidere med en drone. På billedet ses den lidt mindre Embraer ERJ-190 Illustration: Lufthansa

Et Lufthansa-fly med 108 passagerer om bord kolliderede næsten med et sort objekt, der menes at være en drone. Flyet var på vej til at lande i den polske hovedstad Warszawas lufthavn mandag eftermiddag. Det fortæller en række internationale medier, herunder nyhedsbureauerne AP og Reuters.

Flyet, en Embraer ERJ-195, missede kun dronen med ca. 100 meter, vurderer flyets personale. Episoden skete omkring 1,5 km fra lufthavnen, mens flyet fløj i en højde på ca. 760 meter.

Ifølge The Aviation Herald, som først kunne fortælle om episoden, var piloterne i Lufthansa-flyet tydeligt oprørte over hændelsen og fortalte flykontrollen i Warszawa, at de »skulle tage vare på deres luftrum« og at »det er virkelig farligt«.

Droner er særligt farlige for fly, hvis de bliver suget ind i en motor, hvor de kan gøre alvorlig skade på samme måde, som det ofte sker med fugle.

Det polske politi reagerede derfor ved at sende helikoptere og et militærfly til området samtidig med, at de ledte efter dronepiloten i området. Selv om den eftersøgning ikke gav noget resultat, har politiet senere fundet frem til en lokal mand, som har indrømmet at have fløjet med sin drone i området på samme tid som hændelsen foregik, skriver Aviation Herald.

Hos Lufthansa er man mere påpasselige med at slå fast, at der er tale om en drone. En talsmand fra selskabet fortæller AP, at der er tale om et sort objekt, som »besætningen mente kunne være en done«.

»Lufthansa har ikke oplevet en lignende situation før,« skriver talsmanden, Bettina Rittberger til nyhedsbureauet.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

En beskrivelse ville være rar. Det illustrerer også at man vælger at være blinde og kun bruge transponder istedet for radar

  • 0
  • 0

I imagine ISIS are watching these developments with great interest. A small explosive charge and careful aim at an engine and yet another hated western aircraft crashes! A bit of careful choosing and it will crash in a housing estate and kill even more infidels.

What a GOOD idea to publicise this!

Regards

David Walland

  • 0
  • 5

"Hos Lufthansa er man mere påpasselige med at slå fast, at der er tale om en drone. En talsmand fra selskabet fortæller AP, at der er tale om et sort objekt, som »besætningen mente kunne være en done«."

Nemlig. Genstanden matcher præcist betegnelsen Uidentificeret Flyvende Object mens "drone" blot er spekulation. Hvad med at kalde en spade for en spade?

Det er endnu et eksempel på at droner er en pest som bør bekæmpes i opløbet inden vi overvældes af denne trussel mod vor livsform. Der bør åbnes for adgang til privat salg af antidrone-luftskyts som f.eks baghavemonterede laser kanoner som forhandles i Jem og Fix, Føtex eller Røverkøb til fornuftige priser. En sag for EU?

Ellers risikerer vi at UFO forskningen sygner hen og må lukkes. Det nytter jo ikke at ellers seriøse UFO observationer blot affærdiges med at det "nok var en drone". Aliens har også krav på anerkendelse og synlighed.

  • 4
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten