Det vil ikke hjælpe at noget kan holde 3-7-14 dage længere, mm det også vises i holdbarhedsdatoen, for der er ufatteligt mange der ser på datoen og er den samme dag så smides varen ud, uden at undersøge om det reelt er for gammelt, hvilket det yderst sjældent er tilfældet hvis varen opbevares korrekt/ordentligt. Virkeligt mange er af den fejlagtige overbevisning at holdbarhedsdatoen = varen er nu dårlig/tilmed måske skadelig og det er absolut ikke tilfældet, men alene en af fejlene ved vores brug og smid væk kultur, for virksomhederne vil jo mega gerne have at vi køber nyt og helst før holdbarhedsdatoen er overskredet på det i køkkenet ! Det er fantastisk at holdbarheden kan forlænges ad naturlig vej, og med 7 dage måske mere, men at producenterne påstår at de er bekymrede for forbrugerenes reaktion ER HVAD DE SIGER, men jeg tænker at de i virkeligheden er langt mere fokuserede på at hvis f.eks mælk/yoghurt holder dobbelt så langt SÅ KAN VI SE DET PÅ BUNDLINIEN, altså vi sælger mindre og det vil vi ikke være med til, for vores aktionære KRÆVER HØJEST MULIGT UDBYTTE, (gad vide om ikke ordet udbytte kan spores langt tilbage i fortiden, med pirater og sørøvere som ofte var udsendt af landenes overhoveder til at stjæle andre landes rigdomme, og som overhovedet så fik som udbytte for at sende piraterne ud ?) Ved korrekt opbevaring har jeg ofte kunnet have 1 liter mælk og bruge den over en periode på omkring tre uger (helt almindelig Arla letmælk), og det kødpålæg jeg køber bliver tidligst mindre lækkert små 10 dage EFTER holdbarhedsdatoen er overskredet, det gælder for alle fødevarene, men det er der vildt mange virksomheder/medier og offentlige styrelser der har OPDRAGET os til at være tæt på FARLIGT/usundt, et levn fra fortiden og dårlige eller ingen køleskabe og mindre viden om præservering plus en ekstremt fejlagtig ide om at alle klodens ressourcer var uendelige og penge penge penge !
Jeg hylder den lange holdbarhed den gode smag og at miljøet skånes mod menneskelig grådighed !