Forbrugere skal sikres bedre mod dårlige byggevarer
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Forbrugere skal sikres bedre mod dårlige byggevarer

Udvalget er en direkte følge af Højesterets frifindelse af Dansk Eternit i november 2001. Under behandlingen af den nye købelov i foråret opstod der et politisk pres for at sikre byggeriets kunder 10 års reklamationsfrist mod de nuværende fem år i et forsøg på at undgå lignende sager.

Det ønske blev imidlertid mødt af hård kritik fra industrien, og justitsminister Lene Espersen (K) valgte derfor at sende spørgsmålet videre til et udvalg. Landsdommer Fritse Hove er netop blevet udpeget til at lede arbejdet, og i løbet af få uger vil repræsentanter for såvel forbrugere som byggeriet blive indstillet.

Hos Byggematerialeindustrien i Dansk Industri er man parat til at gå konstruktivt ind i udvalget.
»Vi har allerede i dag et system, som giver længere reklamationsfrist på byggevarer end på andre produkter. Er der steder, hvor der kan argumenteres for mere end fem år, må vi nøje overveje, om det i praksis kan gennemføres. Men lad os nu først komme i gang med arbejdet,« siger chefkonsulent Jens Nørgaard.

I følge kommissoriet for "Udvalg om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af byggematerialer" skal gruppen komme med forslag til, hvordan man kan sikre forbrugerne bedre – eksempelvis ved at forlænge købelovens særlige reklamationsfrist for byggematerialer ud over de fem år. Medlemmerne skal også overveje om nye garanti- eller forsikringsordninger kunne være en løsning.

Netop forslaget om en forsikringsordning i stil med de nuværende byggeskadefonde er tidligere blevet fremsat i Ingeniøren af Jørgen Nue Møller, der er formand for Foreningen Realdanmark.

Arbejdsgruppen skal afslutte sine overvejelser senest 1. juli 2003.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten