Folketinget godkender kampflyindkøb
more_vert
close
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Folketinget godkender kampflyindkøb

Hangarskibsversionen af F-35, F-35C. Danmark køber 27 eksemplarer af den konventionelle variant, F-35A. Illustration: Lockheed Martin

Det danske indkøb af nye kampfly af typen F-35 er her til eftermiddag blevet godkendt af Folketingets finansudvalg. Det bekræfter flere kilder, der er involveret i forhandlingerne over for DR Nyheder.

Dermed er vejen endeligt banet for det omstridte indkøb, der udgør Danmarks største militære investering nogensinde. Selve godkendelsen af det såkaldte aktstykke 31 i finansudvalget rummer imidlertid ikke store overraskelser. Anskaffelsen af de 27 nye F-35 til en blev allerede sidste sommer politisk aftalt i Folketinget.

Læs også: Minister om kampfly: »Vi vurderede, at støjbelastningen kunne bringes ned«

Indkøbsprisen bliver på 16,4 milliarder kroner. Levetidsomkostningerne på de nye kampfly ventes at blive 57 milliarder kroner frem til 2050.

Aktstykket indeholder samtidig en bevilling på 650 millioner kroner til at ombygge Flyvestation Skrydstrup og opkøbe støjudsatte huse i området. Spørgsmålet om støj har de seneste uger skat debat, efter at det kom frem, at Forsvarsministeriet i maj 2016 fejlagtigt oplyste Folketinget om, at de nye fly ikke ville medføre en forøgelse af støjniveauet for de omkringliggende boligområder, og at det derfor ikke var nødvendigt at lave støjsikring eller ekspropriation omkring basen.

Læs også: Hemmeligholdt rapport om støj fra kampfly: Her er indholdet

En yderst tilfreds gruppe aktionærer i og omkring det amerikanske statsapparat, takker og bukker for at de nu endelig har fået tilladelsen til at trække bukserne ned på Danmark, placere sig bagved og finder krukken med vaseline frem. For nu er der hul igennem til den uendelige malkeko, vores skattekroner. Alt imens vores folkevalgte politikere smiler og nyder den nænsomme kærlighed fra storebror...
IC35 er på vej.

  • 20
  • 16

Helt enig, men er Regeringen klar over at 4 ud af 5 fly viser sig uanvendelige? Så det vi betaler for blot står til pynt.

  • 11
  • 13