Første vækst-aftale: Fire milliarder kr. til at renovere almene boliger

Rådgivere, håndværkerne og beboerne i landets almene boliger kan se frem til, at renoveringsboomet i den almene sektor fortsætter. I dag er regeringen blevet enig med Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance om at lade Landsbyggefondens investere yderligere fire milliarder kroner i renovering af almene boliger i 2013.

Dermed kommer fondens samlede investeringsramme op på knap seks mia. kr.

‘Med de ekstra milliarder fastholder vi det rekordhøje renoveringstempo i den almene sektor. Det giver ekstra 3.750 arbejdspladser de kommende år – vel at mærke oven i de omkring 10.000, som allerede er skabt i forbindelse med renovering af den almene sektor,’ siger minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S) i en pressemeddelelse. De ekstra arbejdspladser vil dog fordele sig hen over de kommende år, efterhånden som de projekter, der får tilsagn, kommer i gang.

Aftalen gør det muligt at renovere 11.000 almene boliger ekstra. Den følger i hælene på boligaftalen fra 2011, hvor politikerne blev enige om at flytte 5,5 milliarder kr., som Landsbyggefonden skulle have investeret mellem 2013 og 2016, frem til 2011. Året efter øgede politikerne så Landsbyggefondens renoveringsramme med 4,1 milliarder kr. Med dagens aftale kommer de samlede investeringer i renoveringen af de almene boliger dermed op på 29 milliarder kr. mellem 2011 og 2016.

Medmindre private investorer begynder at bruge penge igen næste år, kan byggebrancen imidlertid se frem til en brat opbremsning. For ifølge regeringens vækstplan vil Landsbyggefondens renoveringsramme falde til to mia. kr. allerede i 2014. Og det niveau vil fortsætte frem til og med 2016.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det lyder da glædeligt at Landsbyggefondens penge nu bliver brugt til det de var tiltænkt: At renovere og bygge for den almene sektor. Vi der bo i den almene sektor, har nemlig selv betalt og opbygget denne fond!

Jeg har af netop denne grund længe undret mig over, at folketingets politikere kan forvalte fondens midler som det passer dem. Under Fogh regeringen, var der desuden tale om regulært tyveri ved højlys dag, hvor milliard-beløb blev drænet ud af vores fond og brugt til helt andre formål. Det var komplet uhørt, men der var kun ganske få sporadiske protester, med lidt demonstrationer i bla Ålborg, som ingen hørte om. Måske fordi ingen heller havde hørt om Landsbyggefonden og tyveriet.

Nu er jeg ikke ekspert i Landsbyggefonden, men hvem ejer fonden? Jeg mener helt bestemt det er os lejere og andelshavere i den almene sektor. Ret mig hvis jeg tager fejl...

  • 1
  • 0

vil i øvrigt lige råbe et hurra for at den "nye" regering har genindført Boligministeriet. Det blev nemlig nedlagt omgående, da Fogh regeringen kom til magten. Ingen snakkede rigtig om det, men det var meget fatalt.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten