Første land i EU benytter regel til at forbyde korte indenrigsflyture

Plus5. december 2022 kl. 11:197
Første land i EU benytter regel til at forbyde korte indenrigsflyture
Flyselskabet Air France er en af de aktører, der har protesteret mod det oprindelige lovforslag om at forbyde indenrigsruter, der kan klares med tog på under fire timer. Nu forbydes kun ruter, der kan klares på under 2,5 timer i tog. Illustration: Air France.
En række ruter, der let kan tages med tog, bliver snart forbudt at tage med flyet i Frankrig.
Artiklen er ældre end 30 dage

Frankrigs lov om at forbyde korte indenrigsflyture har fået det blå stempel af EU-Kommissionen.

Loven blev stemt igennem i det franske parlament i april sidste år som led i landets klimalov.

Loven betyder, at korte flyture forbydes på ruter, hvor der findes et brugbart alternativ med tog, der tager under 2,5 timer.

I første omgang er der tale om tre ruter fra hovedstaden Paris til Bordeaux, Nantes og Lyon, inklusive fly, der mellemlander, skriver Politico.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
7 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
6. december 2022 kl. 12:53

CPH-AAR udbydes af flere aktører, ligesom CPH-AAL også flyver på dalig basis. Men, der er også mere end 2,5 time imellem de to destinationer med offentlig transport, hvorfor Bo har ret i at markedet i Danmark lidt selv har indrettet sig efter den nye franske lov. Der er i øvrigt også mere end 2,5 time mellem København H og Billund Lufthavn, da togforbindelsen til Billund fortsat ikke er blevet til noget. Så den forbindelse er egentligt fortsat berettiget, ud fra den Franske lovgivning.

6
6. december 2022 kl. 09:10

Tirstrup (Aarhus) har da stadig forbindelse til København,

Man har også begravet timeplanen og Billundbanen, de to projekter der ville være det endelige dødsstød for Tirstrup.

Det er nu nok bare et spørgsmål om tid før Tirstrup lukker. Den overlever kun fordi kommunerne hælder skattekroner i den.

3
5. december 2022 kl. 21:49

Så vidt jeg husker bruger fly ofre mindre benzin per personkm. end flertallet af biler, der kun transporterer en person. Antallet af personbiler er langt større end fly - måske burde man forbyde benzinbiler, der ikke transporterer mindst 4 personer.

2
5. december 2022 kl. 19:13

Vi får formentlig mere energi-effektive flymotorer, og måske er 'slow-steaming' også en mulighed, ligesom det er i skibstrafikken?

Det gør man sådan set allerede!

Rutefly flyver typisk i maks højde, mellem stallhastighed og Vne(V never exceed), for at minimere brændstofforbruget. Redusere man hastigheden, bliver man nød til at redusere højde, med øget brændstoforbrug til følge. Langdistansefly vil typisk øge flyvehøjde, efterhånden som brændstoffet bruges.

Her i DK har markedet stort set gjordt de samme som Frankrig. Den eneste korte rute tilbage er Kbh.-Billund, til det "togsvage" Midtjylland.

1
5. december 2022 kl. 17:12

Bare læg en fornuftig afgift på alt fly-brændstof, både til indenrigs- og udenrigsflyvning ... i stedet for de fjollede 13 kr. per billet. Afgiften skal gælde alle flyselskaber, der tanker i Danmark - uanset om det er SAS eller Thai-airways.

Så vil markedet stille og roligt regulere sig selv. Vi får formentlig mere energi-effektive flymotorer, og måske er 'slow-steaming' også en mulighed, ligesom det er i skibstrafikken?