Første beregning af samfundsøkonomien i Lynetteholm-projektet: 'Ikke specielt prangende'

Plus12. september 2022 kl. 12:506
Første beregning af samfundsøkonomien i Lynetteholm-projektet: 'Ikke specielt prangende'
Kinderæg-løsningen Lynetteholm, der skal skabe flere boliger, kystsikre og fungere som jorddeponi, er blevet kritiseret for manglende analyser. Nu begynder de at dukke op. Illustration: By & Havn.
Transportministeriet har fremlagt samfundsøkonomiske beregninger af det kunstige ø-projekt Lynetteholm med ny vejforbindelse og metro.
Artiklen er ældre end 30 dage

Ikke prangende, ikke forfærdeligt.

Det er den umiddelbare konklusion på resultatet i en samfundsøkonomisk beregning af Lynetteholm-projektet, der netop er udgivet af Transportministeriet.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
15. september 2022 kl. 09:58

Hvis jeg husker ret, stammer ideen om Lynetteholmen fra tanken om, at hvis man skal lave milliardbyggerier for at stormflodssikre København

Du husker helt sikkert rigtigt - forstået på den måde, at Lynetteholm er solgt som netop det. Et (synes jeg ret gennemskueligt) spin, der er blevet særdeles sejlivet.

At lave en målrettet nordlig stormflodssikring af København ville koste en meget lille brøkdel af Lynetteholm - og ville kunne laves meget hurtigere end den foreliggende tidsplan.

Endelig er det jo et ret absurd koncept, at det attraktive ved at bo ved vandet medfører, at man blot flytter kysten længere og længere ud i Øresund.

5
14. september 2022 kl. 08:49

Det er i det mindste bedre end Odense Letbane, hvor den interne rente var negativ....

4
13. september 2022 kl. 10:40

Ud over anlæg, opfyldning, grundsalg, boligbyggeri og trafikforbindelser har man forhåbentlig også indregnet, at Lynetteholm bliver en væsentlig del af stormflodssikringen af København mod vand fra nord.

Hvis jeg husker ret, stammer ideen om Lynetteholmen fra tanken om, at hvis man skal lave milliardbyggerier for at stormflodssikre København, kan man lige så godt forsøge at gøre det selvfinansierende mod nord, hvor det er dyrest.

Der ud over er der selvfølgelig den udbredte tvangstanke, at man kun kan bo og arbejde i København, hvis boligen ligger i selve Københavns kommune.

3
13. september 2022 kl. 07:36

typisk måde at fremstille en negativ forrentning positivt: etape 2 må jo have en negativ forrentning, og bør derfor droppes, men det undgår man behændigt at vise. hvem tager journalistisk fat i den ?

2
12. september 2022 kl. 20:03

Det er et relevant apørgsmål, men ikke et komplet spørgsmål.

Det komplementære spørgsmål er: hvad koster alternativet - også i CO2 ?

For flere boliger skal dr vel til ?

1
12. september 2022 kl. 18:03

Til alle journalister: Spørg lige, om der også er indregnet det, som en ekstra udledning af 189.000 til 329.000 ton CO2e vil koste samfundet til sundhedsudgifter, klimatilpasning, tabt landbrugsproduktion, øget køling af bygninger etc. Ifølge Sustainable Brands har University of California Berkeley netop beregnet, at hver ton koster 185 USD. https://sustainablebrands.com/read/new-metrics/study-finds-social-cost-of-carbon-more-than-triple-the-current-federal-estimate/